ONLINE INDUL A FÉLÉV

ELTE | 2022.01.24.
ONLINE INDUL A FÉLÉV
Tekintettel a járvány ötödik hullámára, az Eötvös Loránd Tudományegyetem legkevesebb 3 hétre online oktatást vezet be a tavaszi félév kezdetén. A hallgatói hiányzásokra az általános szabályok vonatkoznak, a kollégiumok továbbra is a szokásos rendben működnek.

ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testület (JOKT) 2022. január 20-án tájékoztatót adott ki az egyetemi polgárok védelmében hozott újabb intézkedéseiről. Eszerint az Egyetem a 2021/22-es tanév tavaszi félévet online oktatással indítja el. A Testület folyamatosan figyelemmel kíséri a járvány terjedéséről szóló információkat, és azokra figyelemmel dönt majd az oktatásszervezési mód megváltoztatásáról.

Mivel az Egyetem oktatói,  kutatói és tanárai, valamint a munkatársak körében

az átoltottság szinte teljes körű, és a hallgatók körében is kifejezetten magas,

az Egyetem azt reméli, hogy az egyetemi közösséget érintően a koronavírus-járvány ötödik hulláma megelőzi majd az országos tendenciákat, és a tavaszi félév második részére már nem lesz meghatározó befolyása, így az Egyetem legkorábban 3 hét elteltével áttérhet jelenléti oktatásra. Az áttérés időpontjáról az Egyetem külön tájékoztatót ad majd ki, egy hét felkészülési időt biztosítva az érintettek számára. 

A hallgatói hiányzásokra az általános szabályok vonatkoznak, a kollégiumok a szokásos rendben működnek az elkövetkező időszakban is. A szakmai gyakorlatok végezhetők személyes jelenléttel, amennyiben a gyakorlóhely így rendelkezik.

Az Egyetem vezetése nyomatékosan felszólít minden egyetemi polgárt, hogy továbbra is tartsa be az alapvető egészségügyi szabályokat, az Egyetem közösségi tereiben viseljen az orrot és a szájat szabályosan eltakaró maszkot. Kéri, hogy az Egyetemet csak egészséges, a koronavírus- vagy influenzamegbetegedés tüneteit nem mutató személyek látogassák.