Oklevéllel is megköszönték az önkéntesek munkáját

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.03.14.
Oklevéllel is megköszönték az önkéntesek munkáját

Személyre szóló oklevelet vehettek át a közelmúltban megalakult Savaria Mentőcsoport tagjai.

Február 12-én tett esküt és szerezte meg a Savaria Egyetemi Központ (SEK) önkéntesekből álló Savaria Mentőcsoportja a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság öt évre szóló Nemzeti Minősítő Oklevelét alapvető vízkár-elhárítási tevékenység szakterületre.

A SEK decemberben együttműködési megállapodást kötött a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, amelyben az intézmény egyebek mellett vállalta, hogy ötven fővel hallgatókból, oktatókból és egyetemi dolgozókból álló önkéntes mentőcsoportot toboroz.

A Savaria az ország harmadik egyetemi mentőcsoportja, de az első olyan, amelyik a járási mentőcsoportba integrálódva végzi munkáját, a katasztrófavédelmi és a vöröskeresztes egységekkel.

Március 6-án a mentőcsoport tagjainak dr. Németh István, az ELTE szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettese, a mentőcsoport parancsnoka, Lakatár Gábor, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szombathelyi kirendeltségének vezetője és Kiss Péter, polgári védelmi felügyelő személyre szóló oklevelet adott át, ezzel is megköszönve munkájukat.

Dr. Németh István beszédében hangsúlyozta, az önkéntes segítés a társadalmi felelősségvállalás legmagasabb szintje, egyúttal a felelős, példamutató értelmiségiek egyik feladata.

Lakatár Gábor egy volt elöljárója szavait idézte: „A csapatot egyének alkotják”. A kirendeltségvezető elmondta, dr. Németh Istvánnal úgy gondolták, hogy nem csak a Savaria Mentőcsoport egészét, hanem annak tagjait is megilleti a köszönet. Lakatár Gábor arra kérte a hallgatókat, hogy terjesszék társaik között a mentőcsoport hírét, ösztönözzék őket a belépésre.