Ők a BDPK Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjasai

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.12.03.
Ők a BDPK Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjasai

Ünnepélyes keretek között az ELTE szombathelyi Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ (BDPK) hét hallgatója vehette át a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj elnyerését tanúsító oklevelét november 27-én.

A Savaria Campus Irodában megtartott rendezvényen az egyetemistákat Németh István, a BDPK igazgatója köszöntötte, hangsúlyozva, hogy a Nemzeti Felsőoktatási (korábbi köztársasági) Ösztöndíjat csak a legkiválóbb hallgatók nyerhetik el.

„Nagy tisztelettel és elismeréssel mondjuk, hogy társaitok példaképei vagytok”

– hangsúlyozta Németh István.

Az igazgató emlékeztetett, az ELTE Savaria Egyetemi Központ leendő hallgatóinak minőségbiztosítását a Savaria Kiválósági Ösztöndíj jelenti: a legalább négyszáz ponttal bekerülők egy tanéven át havi negyvenezer, a négyszázötven pont feletti eredménnyel felvételt nyertek havi nyolcvanezer forintot kapnak.

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók munkáját az oktatásért felelős miniszter által adományozott Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjjal ismerik el. Az ösztöndíjra pályázni kell, elnyerésének feltétele legalább két féléves hallgatói jogviszony, meghatározott kimagasló tanulmányi átlag és teljesített kreditszám, valamint átlagon felüli sport, tudományos vagy közéleti tevékenység. Az ösztöndíj összege havi negyvenezer forint, két féléven át.

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj elnyerését igazoló, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kézjegyével ellátott oklevelet Németh István adta át Buti Nikolettnek, Gulkai Zsófiának, Hollósi Johannának, Kardos Laurának, Novák Róbertnek, Siska Flórának és Vörös Vivien Kittinek.