Nyolc csapat vetélkedett a Science fairen

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.10.24.
Nyolc csapat vetélkedett a Science fairen

Idén ötödik alkalommal rendezte meg a természettudományok iránt érdeklődő középiskolások számára a Science fair vetélkedőt az ELTE Savaria Egyetemi Központ a Kutatók éjszakája keretében.

A megmérettetésre, amelynek célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a tudomány iránt érdeklődő fiataloknak, négyfős csapatokkal lehetett nevezni, amelyek tagjai a Díszteremben ismertették munkáikat; kísérleteket és kutatási eredményeket egyaránt.

A Science fair vetélkedőn ezúttal nyolc csapat indult – többségük Vas megyéből érkezett, kivéve a sümegi Kisfaludy gimnázium csapatát. Érdekesség, hogy az idei versenyen a szombathelyi oladi szakgimnázium három csapattal is képviseltette magát. A pályamunkákat a zsűri és a közönség is értékelte, az általuk adott pontok összege lett a csapatok eredménye.

Az ötletdíjat a kőszegi Jurisich Gimnázium és Kollégium csapata érdemelte ki szabadulószobás játékával. A prezentációs díj az ugyancsak kőszegi Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium csapatáé lett. A virtuális díjat a sümegi Kisfaludy Sándor Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény csapata nyerte meg. A legaktívabb iskola címet három versenyző csapatának köszönhetően a szombathelyi Oladi Szakgimnázium és Szakközépiskola kapta. Elismerő oklevelet vehetett át a szombathelyi Herman Ottó Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium csapata. A közönségdíj az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapatáé lett.

Nyolc csapat vetélkedett a Science fairen

Nyolc csapat vetélkedett a Science fairen

0

/

0

0

/

0