Nézze (újra) online egyetemi előadásainkat!

Kocsis Marcell | 2018.08.01.
Nézze (újra) online egyetemi előadásainkat!

A Videotorium weblap neve valószínűleg sokak számára ismerősen cseng: számtalan magyar felsőoktatásbeli előadás, műsor és egyéb esemény videóanyaga elérhető a segítségével, néha pedig igazán és értékes régi kuriózumok is felbukkannak. Ezúttal azonban nem ezekből, hanem az elmúlt időszak fontos SEK-es előadásaiból gyűjtöttünk össze egy rövid ajánlót.

Május 10-én a helytörténet tanításának kérdéseiről tartottak konferenciát a Forrásközpontban a Magyar Történelmi Társulat helyi szervezetének tagjai és a Savaria Egyetemi Központ történészoktatói. A délutánt felölelő előadássorozat Vas megye helytörténeti értékeinek bemutatásáról és a modern oktatás kapcsolódó kérdéseiről szólt.

A hét előadás videódokumentációja itt található. 

Július 7-én tartotta diplomaosztó ünnepségét az ELTE Savaria Egyetemi Központ az Agora – Művelődési és Sportházban. A rendezvényen mintegy kétszáz végzős vett át diplomát.

A diplomaosztó felvétele itt található.

Dr. Németh Norbert egyetemi lelkész által megálmodott és megszervezett, a Katolikus Egyetemi Lelkészség égisze alatt zajló emlékezetes előadássorozat a pszichológia és a kereszténység közötti kapcsolatrendszert igyekezte feltérképezni; a sorozat koncepciója illeszkedik a köznapitól és az általában megszokottól eltérő, vallási vonatkozással is rendelkező témák felelevenítésének gyakorlatába is.

A négy előadás videódokumentációja itt található. 

Az alábbi linken pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központjának videócsatornáját érheti el.