Nem csak oktat, minőségi életre is nevel a SEK

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2018.04.26.
Nem csak oktat, minőségi életre is nevel a SEK

A sportra és az egészségmegőrzésre nevelés révén a Savaria Egyetemi Központ azt is megmutatja hallgatói számára, hogyan élhetnek jó életminőségben – mondta megnyitó beszédében dr. Németh István, az ELTE szombathelyi koordinációs rektorhelyettese szerdán, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar szombathelyi Sporttudományi Intézet idei, immár hagyományos szakmai napján.

A rektorhelyettes hozzátette: a Savaria Egyetemi Központban a sporttudományi képzések régóta az egyik húzóágazatot jelentik. Az intézmény folytatja a megkezdett utat, ezt a képzési területet a jövőben is kiemelten kezeli, amiben a város is támogatja.

Koczka Tibor sportért is felelős szombathelyi alpolgármester köszöntőjében egyebek mellett azt fejtegette, hogy a sport és az egészségfejlesztés hozzájárul a megyeszékhely város- és gazdaságfejlesztéséhez. Ennek szemléltetésére konkrét példát is mondott: tavaly egy nagy helyi cég vezetőjétől megtudta, hogy ha 10 százalékkal sikerülne csökkenteni az ott dolgozók táppénzes napjainak számát, az azt jelentené, mintha plusz hatvan dolgozója lenne a cégnek. Ennek azért van jelentősége, mert Szombathely jelenleg munkaerőhiánnyal küzd, kétezer üres álláshely van, emiatt beruházások maradnak el, így megtörhet az a lendület, amely eredményeképp a város iparűzési adó bevétele az elmúlt években a cégek fejlesztései eredményeképp 80 százalékkal nőtt.

Az idei sportszakmai napot az egészségfejlesztés jegyében rendezte meg a szervező. A sokszínű program újraélesztési gyakorlattal kezdődött, majd prof. dr. Kollár Ákos a sport és a koronária keringés kapcsolatát boncolgató előadásával folytatódott. Később tudományos diákköri konferencia következett (erről külön cikkben számoltunk be). A vállalkozó kedvűek a SEK Race elnevezésű akadályversenyen mérettethették meg magukat. Délután előbb színházi, majd egy, a felelősségteljes szexualitásról szóló előadás várta az érdeklődőket. A nap folyamán egészségiállapot-felmérésen és különféle szűrővizsgálatokon lehetett részt venni.

A tudás és tudomány próbája a Sportszakmai napon

A tudás és tudomány próbája a Sportszakmai napon

0

/

0

0

/

0