Nem csak munkahelyekre, helyi felsőoktatásra is szükség van

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2018.11.16.
Nem csak munkahelyekre, helyi felsőoktatásra is szükség van

Beiskolázási kampánya keretében az ELTE Savaria Egyetemi Központ standdal volt jelen a Pályainfó pályaválasztási képzési kiállításon, ahol hallgatóink válaszoltak a továbbtanulással kapcsolatos kérdésekre.

A Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában november 14-én és 15-én a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja szervezésében már huszonegyedszer lebonyolított rendezvényre ezúttal is általános és a középiskolásokat egyaránt vártak a régióban működő oktatási intézmények. A pályaválasztás sosem volt könnyű feladat, sok szempontot mérlegelve kell meghozni a helyes döntést, amihez nagy segítség lehet egy-egy hasonló rendezvény. Nem utolsósorban pedig ilyenkor az iskolák információkat kaphatnak arról, milyen elvárásaik vannak leendő diákjaiknak.

15-én a csepregi SZMSZC Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tizenegyedikesei és tizenharmadikosai is tájékozódtak arról, milyen továbbtanulási lehetőségeik vannak az ELTE szombathelyi képzésein. Bartos Judit informatikatanár elmondta, az általa kísért diákok szoftverfejlesztők lesznek, de nem csak róluk, hanem a Nádasdy informatikai képzését elvégzőkről is általánosságban elmondható, hogy a helyi cégek gyorsan lecsapnak rájuk, és jellemző, hogy csak néhány munkával töltött év után tanulnak tovább; erre egyébként foglalkoztatóik is biztatják őket. Ezért nagy szükség van arra, hogy helyben legyen felsőfokú informatikai képzés, amelyet akár munka mellett is el lehet végezni. Hasonló a helyzet logisztikai és kereskedelmi végzettségű diákjaik esetében – szerencsére ezeket a szakokat is megtalálják az ELTE SEK-en.

Nem csak munkahelyekre, helyi felsőoktatásra is szükség van

Nem csak munkahelyekre, helyi felsőoktatásra is szükség van

0

/

0

0

/

0