Nagy iskolateremtő szenior mester – Prof. dr. Gáspár Mihály rangos kitüntetést kapott

2017.11.17.
Nagy iskolateremtő szenior mester – Prof. dr. Gáspár Mihály rangos kitüntetést kapott

Intézményünk professor emeritusa a magyar felsőoktatás műhelyeiben, az egyetemeken folyó tudományos tevékenység támogatásáért, a fiatalok és mestereik eredményei elismertetése érdekében kifejtett kimagasló munkásságáért Máriás Antal Emlékérem kitüntetésben részesült, amelyet a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia ünnepi záró ülésén Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében vesz át hétfőn.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) honlapján szereplő információk szerint a kitüntetés névadója szinte élete utolsó napjáig a tudományos diákköri mozgalom egyik legkiemelkedőbb, legnagyobb egyénisége volt. 2001-ben bekövetkezett halála után az OTDT megalapította a Máriás Antal Emlékérmet, amelyet kétévenként, az országos konferenciák évében a nagy iskolateremtő szenior mesterek, köztük mindig egy közgazdász részére adományoz.

Az ezüstérem Bognár György éremművész alkotása, amelyre Máriás Antal arcát rajzolta, rajta a következő mondat olvasható: „Ifjú szívekben élek…". Díszdobozban elhelyezve, névre szóló érmeket adnak át, a kitüntetésben részesülő személy neve az ezüstéremre van gravírozva.

Az eddigi kitüntettek névsora itt található.

Fotó: archív