Módszertani szakmai napot tartottak

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2023.01.19.
Módszertani szakmai napot tartottak
Hallgatói igény volt rá, ezért az őszi félévben a tanítás módszertanával foglalkozó, sokrétű ismereteket nyújtó szakmai napot rendeztek a magyar tanszékeken. 

Az előzményekről szólva Eremiás Ildikó angol–magyar osztatlan tanári szakos hallgató, tanszéki demonstrátor a szervezők nevében elmondta, a pedagógusképzés fontos, hangsúlyos része a – rendezvény címével élve – „Tanítsunk! – De hogyan?” kérdése. 

„Azért választottuk szaknapunk témájának a módszertant, mert ezen a területen érzünk magunkban hiányosságokat. A tanszékek demonstrátorai által két félévvel ezelőtt, a magyaros hallgatók képzéssel kapcsolatos igényeinek megismerése érdekében elvégzett felmérés eredményei is ezt mutatták.” 

A szaknap két részre tagolódott: délelőtt előadásokat lehetett meghallgatni, délután pedig a gyakorlati ismereteket középpontba helyező műhelyek várták az egyetemistákat, két–két szekcióban.  

A Magyar Irodalomtudományi, valamint a Magyar Nyelvtudományi Tanszék oktatóin – Czetter Ibolyán, Schiller Erzsébeten, Fűzfa Balázson, Vörös Ferencen és Sturm Lászlón – kívül más intézmények tanárai – Séllei Gábor és Schiller Mariann – is megosztották tapasztalataikat. Helyet kapott a programban a pedagógia is, a fegyelmezéssel, illetve konfliktuskezeléssel kapcsolatos műhelyeket Szőlősi-Gerebecz Orsolya, valamint Remete Eszter vezette. 

Módszertani szakmai napot tartottak

Módszertani szakmai napot tartottak

0

/

0

0

/

0