MNB-ösztöndíjas közgazdász-kiválóságok

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2023.03.22.
MNB-ösztöndíjas közgazdász-kiválóságok
Idén immár másodszor részesültek MNB Kiválósági Ösztöndíjban az ELTE szombathelyi közgazdászhallgatói, ráadásul csaknem kétszer annyian, mint egy évvel korábban. Ez is mutatja, hogy nagy potenciál van a képzésben és a hallgatói bázisban egyaránt.

A Magyar Nemzeti Bank a 2016-ban megalapított kiválósági ösztöndíjával a hazai közgazdasági és pénzügyi szakemberképzés megújításához kíván hozzájárulni. Az elbírálás során a kiváló tanulmányi eredményen kívül a pályázók közösségi és tudományos tevékenységét is értékelték.

Az elismerést a 2022/2023-as tanévben az Eötvös Loránd Tudományegyetemen összesen harminc alapszakos és tizenöt mesterszakos hallgató nyerhette el.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központban az ösztöndíjak átadására március 21-én házi ünnepség keretében került sor.

A megjelenteket köszöntötte Lenkai Nóra rektori biztos, kiemelve, hogy az a pluszmunka, amit a hallgatók a tanulmányi kötelezettségeiken kívül végeznek, nem csak az MNB-ösztöndíj elnyeréséhez segítette hozzá őket, hanem a munkaerőpiacon is meghozza majd a gyümölcsét.

Méltatta még a hallgatókat Varga Imre egyetemi docens, a Társadalomtudományi Kar (TáTK) Közgazdaságtudományi Intézet (KTI) Savaria Gazdálkodástudományi Tanszékének vezetője, arra hívva fel a figyelmet, hogy

Szombathely a tizenegy ösztöndíjassal nem csupán az ELTE-n felülreprezentált, hanem országos viszonylatban is figyelemre méltó eredményt ért el.

Kovács László egyetemi docens, a TáTK KTI Üzleti Kommunikáció és Marketing Tanszékének vezetője arról beszélt, hogy az ösztöndíjasok több évfolyam hallgatóiból kerültek ki, a legfiatalabb másodéves, így a szakmai folyamatosság is adott.

Székely Klára, TáTK KTI Üzleti Kommunikáció és Marketing Tanszékének egyetemi adjunktusa úgy fogalmazott, az MNB Kiválósági Ösztöndíjjal értéket kap a valódi érték. Hozzátette: a most elismert hallgatók az egyetemisták vidám, önfeledt életét élve nyújtanak olyan komoly teljesítményt, amelyre a szakmának is oda kell figyelnie.

Az idei tanévben

Baranyai Hanna, Bánhidi Anna Beatrix, Bányai Boglárka, Csire László Imre, Herman Vivien, Holpár Szabina, Németh Diána, Sabján Csenge, Skultéty Tünde Anna, Szalai Stella és Tóth Ádám

nyerte el az MNB kiválósági ösztöndíját. Közülük heten tudtak részt venni az ünnepségen, a többiek későbbi időpontban veszik át az elismerést.

A támogatás összege 50 ezer forint, amelyet tíz hónapig folyósítanak.

MNB-ösztöndíjas közgazdász-kiválóságok

MNB-ösztöndíjas közgazdász-kiválóságok

0

/

0

0

/

0