Mesterek és tanítványok

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2023.09.25.
Mesterek és tanítványok
Egymás után két rendezvényt szervezett a Vizuális Művészeti Tanszék szeptember 20-ára az ELTE Savaria Egyetemi Központba. Előbbin az oktatók, utóbbin az idei Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) sikeresen szerepelt hallgatók mutatkoztak be munkáikkal.

A tanszéken szokás – sőt, talán már a hagyomány kifejezés is megállja itt a helyét –, hogy a művész–tanárok kétévente előadást tartanak a tanórákon kívüli tevékenységeikről.

Teszik ezt azért, hogy tanítványaik ízelítőt kapjanak abból, milyen sokféleképpen lehet foglalkozni a művészettel.

A beszámolók nem csak izgalmas lehetőséget adnak az oktatási folyamat elmélyítésére és a közös kreatív gondolkodás elősegítésére, hanem inspirációul is szolgálhatnak a hallgatóknak: azoknak is, akik még nem biztosak abban, milyen művészeti irányba induljanak el, és azoknak is, akik már kiválasztották a szakterületüket.

A szervezők idén úgy döntöttek, az oktatói prezentációkat követően kiállításmegnyitóra invitálják az érdeklődőket. Mondhatni, egyik program következett a másikból, hiszen a Vizuális Művészeti Tanszék Zéró Galériájában ezúttal azok a munkák kaptak helyet, amelyek az OTDK-n is megállták a helyüket. A műveket az alkotók mutatták be a közönségnek.

A tárlat célja, hogy a tanszék megmutassa az ELTE Savaria Egyetemi Központ többi oktatójának és hallgatójának azokat az alkotásokat, amelyekkel az OTDK-n képviselték az intézményt. A kiállítás amellett, hogy hozzájárulhat a tanítványok önbizalmának növeléséhez és az alkotói közösség megerősítéséhez, remek alkalom volt a tehetséges diákok elismerésére és az alkotás népszerűsítésére.

A kiállítás október 16-ig tekinthető meg.

Mesterek és tanítványok

Mesterek és tanítványok

0

/

0

0

/

0