Megnyitotta az új tanévet az ELTE rektora

Kleinhappel Miklós – Fotó: ELTE | 2020.09.08.
Megnyitotta az új tanévet az ELTE rektora

A Savaria Egyetemi Központ integrációjának sikerét is méltatta beszédében Borhy László rektor az Eötvös Loránd Tudományegyetem 386. tanévét megnyitó ünnepi szenátusi ülésen.

A rendezvényen elismerések átadására is sor került: a kitüntetettek között az ELTE három kiváló szombathelyi munkatársának tevékenységét is elismerték.

A koronavírus-járvány miatt a Szenátus szeptember 4-én megtartott ünnepi üléséhez online csatlakozhattak a vendégek, az egyetem Facebook-oldalán, valamint a Vimeo oldalon.

Borhy László nyitóbeszédében a korábbi célkitűzések bizalommal és lelkesedéssel teli folytatását hangsúlyozta.

A rektor a megbízatása kezdete óta eltelt három évben végbement szervezeti változásokról szólva elmondta, azokat sikerült hatékonyan végrehajtani, ezzel is megerősítve az Eötvös Loránd Tudományegyetem koherens működését.

„Stabilizáltuk és fenntartható pályára állítottuk az ELTE Savaria Egyetemi Központ működését Szombathelyen, valamint létrehoztuk a rektori irányítás alá tartozó ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központot, amely a pedagógusképzés elismert centruma a nyugat-dunántúli régióban”

– tette hozzá, az integráció sikerét méltatva.

Az ELTE-n kialakult hagyomány szerint a tanévnyitó ünnepségen nyújtják át azokat a kitüntetéseket, amelyeket a Szenátus adományoz az egyetem oktatóinak, dolgozóinak és munkatársainak kiváló munkájuk elismeréseként.

A kitüntetettek között a Savaria Egyetemi Központ három kiváló munkatársának tevékenységét is elismerték.

Több évtizedes kiemelkedően magas színvonalú, hazai és nemzetközi oktató tevékenysége, tudományos teljesítménye, a tudományos utánpótlás nevelésében való részvétele, valamint az oktatás és kutatás terén végzett szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként „professor emeritus” címet kapott Veress Márton egyetemi tanár (Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ).

Az egyetem „Pro Universitate Emlékérem” kitüntetéssel ismeri el az évtizedes, több cikluson keresztül végzett, kiemelkedő színvonalú vezető-oktatói, vezető-kutatói, illetve vezetői tevékenységet. A „Pro Universitate Emlékérem” arany fokozatát vehette át Polgár Tibor egyetemi docens (Pedagógiai és Pszichológiai Kar szombathelyi Sporttudományi Intézet).

Az egyetem rektora okleveles elismerésben részesítette Németh Istvánt, az Eötvös Loránd Tudományegyetem volt szombathelyi koordinációs rektorhelyettesét a sok évi együttműködés és az integrációs folyamatok sikeres lebonyolításáért.

Az ünnepségen beszédet mondott még Habsburg György nagykövet, az elsőéveseket az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökhelyettese, Eszterhai Marcell köszöntötte, közreműködött Szilvágyi Sándor Liszt Ferenc-díjas gitárművész.

A rendezvényről szóló részletes tudósítás itt olvasható.
A kitüntetettek teljes listája ide kattintva érhető el.