Második helyezés és nyolc különdíj

Kleinhappel Miklós Fotó: Szombathelyi Gépész | 2019.11.11.
Második helyezés és nyolc különdíj

Ez a mérlege az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) Szombathelyi Gépész hallgatói csapatának, akik az Automative Hungary kiállításon megrendezett Techtogether mérnöki csapatversenyen mutatták meg, mit tudnak.

Idén immár hetedik alkalommal rendezték meg az Automative Hungary elnevezésű járműipari beszállítói szakkiállítást október 16–18. között, amelynek keretében ezúttal is sor került a Techtogether mérnöki csapatversenyre.

A rendezvény weblapjáról kiderül, a verseny célja szorosabb kapcsolatot teremteni a műszaki felsőoktatásban tanulók és a járműipari cégek között. A kiállító járműépítő csapatok közreműködésével a verseny a nézőként résztvevő középiskolás fiatalok számára népszerűsíti a műszaki pályát.

A megmérettetésen az ország egyetemeinek tizenhat csapatában csaknem négyszáz fiatal versengett, tájékoztatott a gépészmrnöki képzést gondozó ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet (SMI). A hallgatóknak három napon keresztül számos komplex elméleti, valamint gyakorlati szerelési feladatot kellett megoldani időre, de a zsűri nem csak a stoppert figyelte, hanem az alkalmazott műszaki megoldás újszerűségét, a hallgatók kreativitását és vezetői képességét is.

Nagy kérdés volt, hogy a szombathelyi egyetemistáknak sikerül-e felülmúlniuk tavalyi szép, harmadik helyezésüket. A mindössze öt éve alapított gépészmérnöki képzésben résztvevők nem vallottak szégyent, a második helyezés mellett nem kevesebb, mint nyolc különdíjjal összesen kilencszázezer forintot hozott el a csapat.

Az SMI értékelése szerint az elmúlt évek tudatos szakmai építkezésével sikerült elérni ezt a szép eredményt, amelyben a partnercégeknek is jelentős szerepük van. Ahogy az a díjátadón elhangzott, „Szombathelyen tudnak valamit”. Az SMI bízik benne, hogy a fejlődés töretlen lesz a jövőben is, és egy saját gépjármű építésével további sikereket szerezhetnek az egyetemnek, valamint Szombathely városának.