Legyen a barátság a szupererőd!

Jelentkezz Amigo-önkéntesnek és tedd szebbé a kórházban fekvő gyermekek mindennapjait

Szöveg: Amigo – SEK. Fotó: Amigo | 2023.09.08.
Legyen a barátság a szupererőd!
Egyetemista éveid alatt keresed azt a közösséget, ahol nem csak barátokra, de élményekre is szert tehetsz és közben még egy jó ügyet is képviselsz? Szeretsz nyelveket beszélni és szívesen segítenél vidámmá tenni a beteg gyerekek hétköznapjait? Idén ősszel ismét felvételt hirdet egyetemisták számára az Amigos a gyerekekért Alapítvány, melynek küldetése, hogy barátkozással, nyelvtanulással, valamint játékokkal segítse a kórházakban gyógyuló beteg gyermekeket.

Az ELTE szombathelyi hallgatóival indult el az Amigos a gyermekekért alapítvány története a vasi vármegyeszékhelyen 2019-ben. Bármilyen egyetemi szakról lehet a csapatba jelentkezni, az ország több városából, így egy színes, nagy baráti társaságukba várják most a jelentkezőket Szombathelyről is.

Egy önkéntes, vagyis Amigo kéthetente egyszer jár kórházba, mely egy másfél órás foglalkozást jelent. Hogy miként is épül fel egy bevetés, az mindig a gyermek állapotán és hangulatán múlik, de egy hatalmas játékos, tanulós doboz segítségével az Amigók az alábbi és ehhez hasonló élményekkel távoznak egy foglalkozás, vagyis bevetés után.

“Két irtó jófej gyerkőccel tudtunk ma játszani, egy kisfiúval és egy kislánnyal (aki nemrég lett 18 szóval lehet megsértődne ha látná, hogy gyerkőcnek neveztem), jó sok játék elő is került a dobozból, a the Mindtól elkezdve a Panic Lab-on át a kártyás játékokig minden. Közben ment végig a zene, így bele tudtunk hallgatni ki milyen számokért rajong. Ebből inspirálódva, mivel az egyik gyerkőc nagy BTS-fan, Dél-Korea köszönömét tanultuk meg közösen. Bár idő kellett mire sikerült is kimondanunk, valahogy így hangzik kiejtve: Kamzamnida. Szuper volt a hangulat, mindenkinek jókedve volt, nem is kívánhattam volna szebb kedd délutánt.”

A szervezet mindennapi teendőibe, például a kommunikációba vagy az eseményszervezésbe is beláthatnak az Amigók, orvosis írhat pályázatokat, ahogy pénzügyes is szerkeszthet grafikákat. Az alapítvány egyik alapértéke a kölcsönös bizalom, ami különböző az eseményeken tud erősödni. A bizalom pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy egy jó hangulatú kórházi látogatás gördülékenyen menjen, vagy akár hogy ha kihívás merül fel a csapatban azt közösen tudják megoldani.

„A szervezésben leginkább a programok kigondolását, az ötletelést, és azok megvalósítását élveztem. Az első nap nagy sikert arattak az ismerkedős, játékok, aztán másnap volt a két kedvencem, a sorverseny és a Mi Amigos sztorink névre keresztelt kreatív festegetés, ahol zseniális műalkotások születtek. Harmadik nap bejártuk Boglárt, este pedig just danceztünk, a negyedik nap pedig már csak a pihenésről szólt, aztán este megtartottuk az Amigos Got Talentet, ami szintén hatalmas sikert aratott, nagyon szuper produkciókkal készültek a csapatok” – mesélte a debreceni Bogi Amigo élményeit az idei Évzáró esemény után.

A felvételi folyamat minden városban ugyanaz: először egy írásbeli feladatlapot kell kitölteni, majd a második körben egy szóbeli beszélgetésre várnak mindenkit, ahol még inkább megismerhetik az Amigók a jelentkezőt és a jelentkező is felteheti kérdéseit a szervezetről. Mindkét feladatban a jelentkező véleményére és gondolataira kíváncsiak.

További információk ezen az oldalon érhetőek el vagy az Alapítvány Instagram-oldalán, ahol szeptember 13-án este LIVE-ban mesélnek az önkéntességről.