Köztük vannak a jövő sikeres vállalkozói

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2023.06.21.
Köztük vannak a jövő sikeres vállalkozói
Az ELTE szombathelyi hallgatói az elmúlt tanévben is lehetőséget kaptak arra, hogy az Üzleti ismeretek a gyakorlatban című tantárgy keretében kreatívan és innovatívan reagáljanak napjaink problémáira és kihívásaira. Ők pedig megragadták az esélyt, és még az is elképzelhető, hogy már kitalálták a jövő egyik nagy startup ötletét.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az ELTE Savaria Egyetemi Központ együttműködésében aktív vállalkozók segítségével megvalósuló két féléves kurzus immár másodszor biztosított lehetőséget az egyetemistáknak arra, hogy új nézőpontból közelítsék meg a vállalkozó léttel járó feladatokat és képet kapjanak arról, milyen üzleti környezetben kell tevékenykedniük.

A tantárgy tematikája nem változott: az elméleti alapozást követően a második szemeszterben ezúttal is projektfeladatok megoldására került sor, amely során az egyetemisták csapatokat alkotva mentoraik támogatásával kidolgozták innovatív ötleteiket.

A kurzus nem titkolt célja, hogy segítségével a hallgatók – az ELTE szombathelyi campusán nyújtott magas színvonalú elméleti ismereteket gazdagítva – aktív vállalkozók tapasztalatai alapján szerezzenek magabiztos gyakorlati tudást, amelynek birtokában inspirációt kapjanak ahhoz, hogy stratégiai szemléletű és sikeres vállalkozások megalapítói, illetve részesei lehessenek.

A projektfeladatok ismertetésére május utolsó két hetében került sor.

A csapatok tagjai számos érdekes és változatos témát dolgoztak ki. Voltak, akik hallgatói közösség építését, mások ökoszisztémát támogató alkalmazás kifejlesztését tűzték ki célul. Kisállatkozmetikát, puszedligyártó családi manufaktúrát, palacsintázót, valamint online könyvtárat üzemeltető vállalkozás alapítása is szerepelt az ötletek között. Egy csapat páternoszteres konyhai tároló, egy másik egészségügyi funkciókat monitorozó légpárna tervezését és gyártását tűzte ki célul.

A csapatok munkákat értő zsűri osztályozta le, a tartalom mellett figyelve az előadásmódra, a prezentációs technikákra és a hallgatók kommunikációs készségeire is.

A tantárgyat sikeresen teljesítő egyetemisták a kamara által kiállított tanúsítványt vehettek át.

Az Üzleti ismeretek a gyakorlatban című kurzust az elmúlt két tanévben kétszáznál is több hallgató teljesítette.

Köztük vannak a jövő sikeres vállalkozói

Köztük vannak a jövő sikeres vállalkozói

0

/

0

0

/

0