Középiskolai tanárok képzése Szombathelyen

Tovább bővült az ELTE Savaria Egyetemi Központ képzési portfóliója

Kocsis Marcell | 2018.01.29.
Középiskolai tanárok képzése Szombathelyen

Január 24-e nemcsak az újabb nyílt nap miatt volt különleges esemény a Savaria Egyetemi Központban: dr. Németh István koordinációs rektorhelyettes azt is örömmel jelenthette be az érdeklődőknek, hogy elkezdődik a középiskolai tanárok képzése Szombathelyen.

Fontos és előremutató előrelépés a szombathelyi egyetem életében a közismereti tanárképzés fejlesztése, a középiskolai modul akkreditálása, hiszen szeptembertől ezekre a kibővített osztatlan tanárszakokra is jelentkezhetnek a leendő hallgatók, hangsúlyozta a rektorhelyettes.

„2013 novemberében bejelentettük, hogy a SEK gépészmérnökképzést is indít, 2017 februárjában pedig csatlakoztunk az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez. 2018 januárja pedig egy ezekhez mérhető mérföldkő, Szombathelyen újra elindul a középiskolai tanárok képzése osztatlan és rövidciklusú formában is.

Ez az jelenti, hogy a fiatalokon kívül a már diplomás általános iskolai tanárokat is megszólítjuk, hogy lehetőségük van új szakot elsajátítani, vagy a meglévő értékét növelni. A ELTE ezzel a döntéssel egyértelműen kinyilvánítja, hogy Szombathely a régió vezető pedagógusképzési központja lesz. A 21. században szükség lesz felkészült tanárokra és pedagógusokra, hiszen az oktatás nem gépesíthető, kiváló emberek kellenek a katedrák mögé.”

A régi-új szombathelyi középiskolai tanárszakok a felvételi tájékoztató pótkötetében hamarosan, január végén elérhetőek lesznek, az idei felvételi időszak pedig február 15-én zárul, eddig kell eldönteniük a felvételizőknek, hogy hol folytatják tanulmányaikat.