Kötelék egyetem és vállalat között

Kocsis Marcell – Fotó: Kleinhappel Miklós | 2018.05.30.
Kötelék egyetem és vállalat között

Nagy értékű műszert adományozott május 29-én a LuK Savaria Kuplunggyártó Kft az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ számára: a modern, a digitalizálódó termelés és oktatás kihívásainak is megfelelő eszköz nagy segítség a duális gépészmérnök-hallgatók színvonalas felkészítésében.

A LuK Savaria és a Savaria Egyetemi Központ együttműködése nem új keletű: a szombathelyi telephelyű cég azok közé a vállalatok közé tartozik, amelyek aktívan közreműködtek, hogy Szombathelyen létrejöjjön egy versenyképes gépészmérnökképzés, ez az átadó is ezt a sikeres kapcsolatot erősíti tovább. Az új műszer egy Charpy-ütőmű: ezt a szerkezetet használják a különböző anyagok törésmutatóinak mérésére, az egyetemnek pedig nagy segítség a nagylelkű fejajánlás– szögezte le köszöntőjében Dr. Németh István szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettes– a vállalat annyira megbízik a SEK-ben, hogy a gépeit is rendelkezésére bocsájtja.

Szigeti Tibor, a LuK Savaria Kuplunggyártó Kft ügyvezetője is az együttműködés sikerességének jelképét látja az átadásban. Jelenleg is számos duális gépészmérnök-hallgató dolgozik és tanul a vállalatnál: ők szorgalmi időszakban az egyetemre járnak, azon kívül pedig a gyakorlatban, a vállalatnál, első kézből szereznek szakmai tapasztalatokat. Az ő munkájukra és jövőjükre a LuK Savariának is szüksége van, hiszen egyre inkább szeretnék kivenni részüket az elektromos és hibrid járművek gyártásából is; ennek megfelelően már az egyetemi életben a termelés valós kihívásaira kell felkészíteni a hallgatókat– utalt az ügyvezető az ajándék időszerűségére és a diákokkal kapcsolatos terveikre.

Egy régebbi konstrukció és az új szerkezet különbségeit mutatta be Dr. Szidor György egyetemi docens, a SEK oktatója: az új műszerrel nőnek a vizsgálati lehetőségek, nagyobb erővel és változatosabb körülmények között, digitálisan is nyomon követhetően mutathatják be a hallgatóknak a szilárdsági jellemzők vizsgálatát. Dr. Andó Mátyás intézetigazgató helyettes, egyetemi docens is a szemléltetés és a modern szakmódszertani lehetőségek oldaláról beszélt a cég hozzájárulásáról; az anyagismeret tantárgyak tanításában újabb szakmai előre lépésre van lehetőség, folytatva az eddigi színvonalas munkát és újító szellemiséget.

Kötelék egyetem és vállalat között

Kötelék egyetem és vállalat között

0

/

0

0

/

0