Köszönet a kistanároknak

SEK – Fotó: illusztráció/Pexels | 2020.06.16.
Köszönet a kistanároknak

Kedves videó érkezett, köszönetképpen hallgatóinknak, akik a koronavírus-járvány ideje alatt általános iskolásoknak segítettek a tanulásban.

Márciusban nem csak a felső-, hanem a közoktatásban is tantermen kívüli oktatásra tértek át az intézmények, így az általános és középiskolások is a digitális teret használva sajátították el a második félévből hátralévő tananyagot.

Az ELTE szombathelyi Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ (BDPK) hallgatói közül többen önszerveződő módon már az első napokban felajánlották, hogy ingyenes online tanítással segítenek azoknak a diákoknak, akik úgy érzik, közvetlen pedagógusi jelenlét nélkül nehezen boldogulnak ebben a rendkívüli helyzetben.

Később is egyre bővült a segítségnyújtást felajánlók köre, a BDPK hallgatói közül tanító, illetve tanár szakos egyetemisták egyaránt várták azok jelentkezését, akik igényelték a kistanári patronálást.

Az érdi Teleki Sámuel Általános Iskola egyik tanára Egervári Györgyhöz fordult, hogy segítséget kérjen tőle az 5.A osztályosok számára.

„Gyuri gondolkodás nélkül vállalta a gyerekeket, heti kétszer egy órában történelmet tanított nekik. Hozzá csatlakozott még három szombathelyi egyetemista: Gróf Annamária, aki matematikában, Kozári Marcell, aki angolban és Horváth György, aki természetismeret tantárgyban volt segítségükre”

– közölte a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központtal az iskola.

A tanulók és szüleik nevében az intézmény kedves videót is készített, hogy ezzel hálálják meg a BDPK hallgatóinak munkáját.

Hozzátették: az osztály tanulóinak tanulmányi átlaga sokat javult, hála a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ egyetemistáinak.

A BDPK ezúton köszöni meg minden hallgatójának a fáradozását, akik valamilyen formában hozzájárultak ahhoz, hogy a közoktatásban tanulók sikerrel vegyék az elmúlt időszak kihívásait.