Kooperatív képzés indul a német tanszéken

Kleinhappel Miklós Fotó: Savaria Német Nyelv és Irodalom Tanszék-archív | 2019.08.30.
Kooperatív képzés indul a német tanszéken

Az országban szinte egyedülálló képzési formában résztvevő germanisztika szakosoknak tanulmányaik befejezését követően lehetőségük nyílik elhelyezkedni a kurzust támogató cégnél.

Az ELTE szombathelyi képzései esetében több példa is van a munkaerőpiac szereplőivel történő kapcsolatra, amelyekből a felek kölcsönösen profitálnak.

Ezek egyike a Savaria Német Nyelv és Irodalom Tanszék és a korábbi Hewlett-Packard, majd DxC Technology, jelenleg a Swiss Post Csoporthoz tartozó Swiss Post Solutions három éve tartó együttműködése. A rábahídvégi telephellyel rendelkező cég német nyelvterületen kínál különféle informatikai, gazdasági szolgáltatásokat.

A Swiss Post Solutions munkatársai minden félévben előadásokat tartanak a germanisztika szakosoknak, valamint a cég szakmai gyakorlati helyként is szolgál. A kölcsönös elégedettséget kiválóan szemlélteti, hogy az elmúlt években a német tanszék több korábbi hallgatója választotta munkahelyéül a Swiss Post Solutions-t.

A felek közötti gyümölcsöző együttműködés szeptember 1-től a következő szintjére lép: a cég és a tanszék a duális képzésekhez hasonló kooperatív képzést indít, melyre a már a képzésben lévő és a szeptemberben belépő hallgatók is jelentkezhetnek.

A kooperatív képzés keretében az ötödik félévben plusz elméleti és gyakorlati órákon, a hatodik félévben pedig céges, helyszíni gyakorlaton vesznek részt a hallgatók, akiknek tanulmányaik befejezését követően lehetőségük nyílik elhelyezkedni a tevékenységét folyamatosan bővítő Swiss Post Solutions-nél.