Konferencián ismertették szakdolgozati témájukat

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2024.05.29.
Konferencián ismertették szakdolgozati témájukat
Az ELTE szombathelyi anglisztika és angol osztatlan tanári szakos egyetemistái tartottak előadást szakdolgozati témájukból az Angol Nyelv és Irodalom Tanszék szervezésében.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központban május 17-én megrendezett szimpóziumon tízen álltak a hallgatóság elé, hogy ismertessék kutatásaik eredményeit.

Akadt, aki Hillary Clinton politikai karrierjét boncolgatta, a nemek közötti kommunikáció szempontjából. Más a szürreális és az abszurd megjelenését vizsgálta a Monty Python repülő cirkusza című komédiasorozatban. Az egyik előadásból kiderült, mennyire lehet hatékony a diszlexiás tanulók nyelvoktatása a magyar oktatási rendszerben. Szó esett arról is, hogy a tanárok által adott írásbeli feladatok értékelése miképp hat a tanulók teljesítményére.

A témák legnagyobb halmazát az irodalmi művekkel kapcsolatos vizsgálódások tették ki. Mennyire pontosan lehet megítélni Nobokov Lolitáját a különféle kiadások borítói alapján?, tette fel a kérdést az egyik hallgató. Többeket elemzésre késztetett a gótikus művek világa, vagy éppen a kannibalizmus könyvekben és filmekben megjelenő romantikus újraértelmezése. Helyet kapott egy olyan előadás is, amely a multikulturális kihívások ábrázolását vette górcső alá néhány műben. Egy másik a tények és a fikció keveredéséről szólt egy regénytrilógia vonatkozásában.

A konferencia szervezője és moderátora Marótiné Baróthy Judit, az Angol Nyelv és Irodalom Tanszék főiskolai docense


A főképp interdiszciplináris jellegű kutatások bemutatását követően a jelen lévők kérdéseket tettek fel, amelyek újabb érdekes gondolatokat szültek, szolgálva ezzel a tudás átadását és a kreatív gondolkodás, valamint a tudományos érdeklődés felkeltését, illetve serkentését. Az elhangzottak pedig – a feldolgozott témáktól a prezentációs technikákig – inspirációul szolgálhattak az alsóbb éves hallgatók számára tanulmányaikhoz és kutatásaikhoz.

Konferencián ismertették szakdolgozati témájukat

Konferencián ismertették szakdolgozati témájukat

0

/

0

0

/

0