Kitüntetettjeink március 15-e alkalmából

Szöveg, fotó és kreatív: Kleinhappel Miklós | 2023.03.16.
Kitüntetettjeink március 15-e alkalmából
Lenner Tibor és Sturm László állami, Molnár Péter vármegyei kitüntetésben részesült az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján.

A hagyományoknak megfelelően a nemzeti ünnep alkalmából idén is elismerést vehettek át a kiemelkedő tevékenységet végző személyek.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központhoz kötődő oktatók, illetve szakemberek közül hárman kaptak rangos kitüntetést.

Lenner Tibor egyetemi tanárnak, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ igazgatójának, a Földrajzi Tanszék vezetőjének több mint három évtizedes nagy elhivatottsággal végzett oktatói munkája és példaértékű vezetői tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott Novák Katalin köztársasági elnök.

Sturm László irodalomtörténész, kritikus, a Magyar Irodalomtudományi Tanszék egyetemi docense kiemelkedő irodalmi – irodalomtörténészi – tevékenysége elismeréseként József Attila-díjat kapott. Az 1950-ben alapított József Attila-díj a magyar irodalom egyik legmagasabb szakmai elismerése, amelyet a mindenkori kulturális miniszter az érdekelt szakmai szervezetek véleményének meghallgatásával oszt ki.

Lenner Tibor és Sturm László az elismeréseket Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkárától és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkártól a Pesti Vigadóban vette át március 14-én.

Molnár Péter, az ELTE Savaria Egyetemi Központ Szökős Néptáncegyüttesének szakmai vezetője Vas Vármegye Szolgálatáért Kulturális Tagozata elismerésben részesült. A vármegyei néptáncművészet egyik meghatározó szakembere táncpedagógus, etnográfus, koreográfus, aki a Népművészet Ifjú Mestere, valamint Örökös aranysarkantyús táncos elismerésekkel is büszkélkedhet. Vas Vármegye Önkormányzata kitüntetést Sárváron, a ZeneHázában megtartott ünnepségen adta át ugyancsak március 14-én.