Kihívás a Savaria Egyetemi Központban is

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2018.05.17.
Kihívás a Savaria Egyetemi Központban is

A rendszeres sportolás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet a 2018 legizmosabb egyeteme kihívás, amelyhez május 15-én a SEK-en is lehetett csatlakozni.

Országszerte 36 helyszínen (a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség 26 tagintézményében) keresi május 5. és 25. között a MEFS és az intézmények sportirodáinak szervezésében Magyarország legizmosabb egyetemét.

A kihívásban résztvevőknek legalább egy percig kellett felüléseket végezni – felső időhatárt nem határoztak meg, és a nap folyamán többször neki lehetett gyürkőzni a feladatnak. A Savaria Egyetemi Központ hallgatói ezt a C–épületi aulában tehették meg. A vállalkozó kedvűek nem csak edzettségüket, hanem szerencséjüket is próbára tehették, hárman egy–egy 10 ezer forint értékű sportszerutalványt nyertek.

A kihívást teljesítők oklevelet kaptak, amely arra biztatja tulajdonosát, hogy fordítson heti háromszor 45 percet testedzésre, hiszen a testedzésben gazdag élet révén megnő a teljesítőképesség, lelkileg kiegyensúlyozottá válik, de akár új barátokat is találhat.

Dr. Németh István, az ELTE szombathelyi koordinációs rektorhelyettese az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar szombathelyi Sporttudományi Intézet idei, immár hagyományos szakmai napján április végén azt mondta, a Savaria Egyetemi Központban a sporttudományi képzések régóta az egyik húzóágazatot jelentik. Sport és az egészség megőrzése nélkül nincsen jó élet, és ez minél hamarabb tudatosul a hallgatókban, annál jobban beleivódik az életükbe. A sportra és az egészségmegőrzésre nevelés révén a Savaria Egyetemi Központ azt is megmutatja hallgatói számára, hogyan élhetnek jó életminőségben.

Kihívás a Savaria Egyetemi Központban is

Kihívás a Savaria Egyetemi Központban is

0

/

0

0

/

0