Ketten is az egyetem kiválóságai között

Kleinhappel Miklós | 2019.09.10.
Ketten is az egyetem kiválóságai között

Borhy László rektortól az ELTE Szenátusának budapesti tanévnyitó ünnepi ülésén Lenkai Nóra, a Savaria Campus Iroda vezetője és Fűzfa Balázs, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ egyetemi docense is elismerést vett át.

A hagyományokhoz híven az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésen ismerik el az egyetem kiváló oktatóinak, dolgozóinak munkáját.

A szeptember 6-i, háromszáznyolcvanötödik tanévnyitó közgyűlésen az Aula Magnában Borhy László az ELTE javára és szolgálatában végzett magas színvonalú, elkötelezett munkája jutalmául Lenkai Nórának Rektori Dicséretet adományozott.

A rendezvényen a rektor Fűzfa Balázst Pro Ingenio Elismerő Oklevéllel tüntette ki, a tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő tevékenységéért. Az egyetem által 2015-ben alapított, a kiemelkedő tehetséggondozási tevékenységet elismerő Pro Ingenio Díj azoknak az ELTE-s oktatóknak, kutatóknak a nívódíjjal vagy elismerő oklevéllel is kifejezett megbecsülését szolgálja, akik a középiskolások és az egyetemi hallgatók tudományos tevékenységének elősegítéséért, kibontakoztatásáért és elismertetéséért éveken át kiemelkedően eredményes, áldozatos munkát végeztek a tehetséggondozás bármely területén, témavezetői, tutori, mentori vagy szervezői feladatok ellátásával.

Ünnepi beszédében Borhy László szólt az ELTE szombathelyi campusáról is. Szavai szerint fenntartható pályára állt a Savaria Egyetemi Központ működése, az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ (a régiós pedagógusképzés, a duális képzések, és a harmadik funkciós egyetemi tevékenység meghatározó regionális színtere) létrejöttével rohamos fejlődésnek indult a szombathelyi képzési helyszín.

A közgyűlésről szóló részletes tudósítás elolvasható az Eötvös Loránd Tudományegyetem weblapján.