Két verseny, két meglepetés

Kleinhappel Miklós (A fotón Bogár Szabó Éva és Sákovics Péter) | 2019.09.24.
Két verseny, két meglepetés

Racketlonban és szenior teniszben is megmérette magát Sákovics Péter, az ELTE Savaria Egyetemi Központ főiskolai adjunktusa az elmúlt napokban. Mindkét verseny tartogatott nem várt fordulatot.

Az augusztus 30. és szeptember 1. között tizenharmadik alkalommal megrendezett Austrian Open racketlon verseny ismét sikeres volt Sákovics Péter számára, hiszen a +45-ös korosztályban aratott egyéni és páros győzelmével immár huszonhatodik alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára a torna történetében, amivel messze ő az Austrian Open legeredményesebb játékosa.

A versenyen Sákovicsnak az egyéni küzdelmek során osztrák, svéd és német játékosokat kellett legyőznie a döntőbe jutásért, és ez sikerült is a szombathelyi racketlonosnak, méghozzá úgy, hogy egyszer sem kellett teniszeznie. A döntőben a magyar válogatott Janzer György várt rá, aki tizenhárom évvel fiatalabb Sákovicsnál, és ő számított esélyesnek, de erre rácáfolt az ELTE SEK adjunktusa, és nagy csatában legyőzte ellenfelét.

A párosok versenyében Sákovics és a budapesti Matécsa Zoltán a cseh párost legyőzve jutott a döntőbe. Itt a németek asztaliteniszben nagyon jók voltak, és már úgy nézett ki, hogy elúszott a finálé, de Sákovicsék hatalmasat küzdve megfordították a meccset, és meglepetésre bajnokok lettek.

A szombathelyi szenior teniszezők az ITF (International Tennis Federation) egyik legrégibb és legmagasabb kategóriájú versenyén, a negyvenharmadik Magyar Nemzetközi Szenior Tenisz Bajnokságon is elindultak szeptember 2–7. között Keszthelyen, amelyen kiváló eredménnyel zártak.

Bogár Szabó Éva a +60-as korosztályban egyéniben és vegyes párosban ezüstérmet, míg női párosban aranyérmet szerzett. Sajnos a sok mérkőzés következtében a vegyes páros döntőjén, ahol Sákovics Péter volt a partnere, a versenyzőnek már sérülten kellett kiállnia. De még így is volt esély a mérkőzés megnyerésére, ám Bogár Szabó Éva a második szettben már nem tudta folytatni a játékot egy újabb sérülés miatt.

Sákovics Péter szintén a +60-as korosztályban indult, és egyéniben nagyon rossz sorsolást kapott, hiszen a végső győztes, az osztrák Pansy már a második fordulóban búcsúztatta. Sákovics a páros számokban vigasztalódott, mégpedig nem is akárhogyan, hiszen a férfi párosban a budapesti Erdei Ferenccel az oldalán, ugyancsak meglepetésre megnyerték a számot. A vegyes páros volt az igazi esély, de Bogár Szabó Éva sérülése közbeszólt, és a döntő második szettjében fel kellett adni a mérkőzést. Ennek ellenére nagyon elégedettek mindketten az eredményekkel.