Két SZOESE-győzelem a Vivicittán

Kívés István | 2019.04.24.
Két SZOESE-győzelem a Vivicittán

A Budapest Sportiroda talán a legrégebbi hagyományokkal rendelkező versenye a Vivicittá városvédő futás, amelyet idén április 14-én, vasárnap rendeztek meg. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZOESE) két futóval képviseltette magát a versenyen. Mindketten először indultak a „Szeresd a várost!” örökérvényű mottójú monstre rendezvényen.

Reggel kilenc órakor rajtolt a félmaratoni mezőnye. Gyuri magabiztosan kezdett bele a kilométerek „gyilkolásába”. Egy hete Pozsonyban lett második ezen a távon, és úgy érezte, hogy maradt még a tankban. Kétszemélyes élboly alakult ki, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) sportolója, a maratonon olimpikon Csere Gáspár tartott vele, de csak tizennégy kilométerig. Ott a szombathelyi fiú iramot váltott, és a kezdeti kis előnyt folyamatosan hizlalva 68:34-es idővel győztesként ért célba. Ideje éppen egy másodperccel lett több a Pozsonyban teljesítettnél.

Délután tizenhárom órakor indult a tíz kilométeres futás. Samu lendületesen kezdett, remélve, hogy jó időt sikerül majd összehoznia, a mezőny többi tagja azonban nem nagyon akarta kivenni a részét a vezetésből. Így három kilométernél iramot váltott, és körülbelül harminc méteres előny birtokában élvezte a rá háruló szurkolói figyelmet és biztatást. A tervezett jó idő lehetősége így elszállt, a végén még belepörgetett, nehogy meglepetés érje és 33:19-cel magabiztos rajt-cél győzelmet aratva megszerezte a SZOESE aznapi második sikerét.