Két konferencián adott elő a közelmúltban Cierna Lubica

SEK Fotó: SEK-archív/Kleinhappel Miklós | 2021.03.10.
Két konferencián adott elő a közelmúltban Cierna Lubica

A Történelem Tanszék oktatója az egyiken az 1920-as évek szellemi életének újraszerveződéséről, a másikon a hétköznapi élet két világháború közötti kultúrájáról beszélt.

A kereszténydemokrácia nemzetformáló ereje Trianon előtt és után címmel rendeztek konferenciát február 19-én Kapuváron. Az online rendezvényen Cierna Lubica főiskolai docens Szellemi élet újraszerveződése az 1920-as években elnevezéssel tartott előadást. Az egész tancskozást rögzítette a Rábaközi Televízió, valamint online követhető volt az Országos Mécs László Irodalmi Társaság Facebook-oldalán. A Rábaközi Magazin március 5. számában pedig megjelent róla egy összefoglaló írás A kereszténydemokrácia nemzetformáló erejéről tartottak online konferenciát Kapuváron címmel.

Cierna Lubica a február 26-i Kultúránk és közművelődés a két világháború között, és hatásuk a jelenlegi kulturális, közművelődési helyzetre elnevezésű online konferencián Életmód és mentalitás változása a két világháború között – A hétköznapi élet kultúrája címmel tartott előadást. A tudományos tanácskozáson a Google Meet platform segítségével lehetett részt venni.

Mindkét konferenciát a Gyermekjóléti Alapítvány szervezete, előbbit a Nemzeti Együttműködési Alap, utóbbit pedig a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.