Kamarai tantárgy indul Üzleti ismeretek a gyakorlatban címmel

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2021.06.07.
Kamarai tantárgy indul Üzleti ismeretek a gyakorlatban címmel

Aktív vállalkozók részvételével Üzleti ismeretek a gyakorlatban címmel indít tantárgyat szeptemberben a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) a Savaria Egyetemi Központban (SEK).

A felek június 2-án az egyetemen tartottak egyeztető megbeszélést másokon kívül a tantárgy tematikájáról, követelményeiről és egyéb aktuális kérdésekről.

Kulcsfontosságú, hogy az egyetemről kikerülő hallgatók valós szakmai ismeretek birtokában léphessenek a munkaerőpiacra

– mondta el Cseri József, a VMKIK Kereskedelmi tagozatának elnöke, a tantárgy ötletgazdája. Hozzátette: az is lényeges, hogy a vállalkozások a rendelkezésükre álló tudást és tapasztalatot hatékonyan átadják a következő generációnak.

Balogh Károly Zsolt, a VMKIK főtitkára a gazdasági önkormányzat motivációjáról szólva hangsúlyozta, az a megye gazdaságáért, stratégiák mentén végzi tevékenységét, és ebben a munkában igyekeznek partnerséget kialakítani az oktatással. A kamarának szüksége van a felsőoktatásban meglévő tudományos potenciálra ahhoz, hogy be tudja tölteni a szerepét.

Lenkai Nóra, a SEK rektori biztosa emlékeztetett, társadalmi beágyazottságának növelése érdekében az ELTE Szombathelyen is egyik kiemelt feladatának tekinti a harmadik missziós tevékenységet. Ennek egyik hívószava az innováció, de egyebek mellett a gazdasági versenyképességgel és a vállalati kapcsolatokkal összefüggő kérdések is beletartoznak, ezért a campus szívesen működik közre a kamarai tárgy elindításában.

Varga Imre, a tantárgyat befogadó Társadalomtudományi Kar Savaria Gazdálkodástudományi Tanszék vezetője elmondta, a két féléves szabadon választható tantárgy az egyetem minden hallgatója számára elérhető lesz. A képzés gyakorlatias ismereteket ad, és kiváló alkalomként szolgálhat a kapcsolatépítésre.

Az Üzleti ismeretek a gyakorlatban című tantárgyat teljesítők elsősorban nem tudományos ismeretek birtokába, hanem élményalapú tanulással a gyakorlati életből származó tapasztalatokhoz jutnak. A hallgatók a tervek szerint a második félévben a cégek életébe azok telephelyein is bepillanthatnak, és projektfeladatokat végeznek majd el.

Kamarai tantárgy indul Üzleti ismeretek a gyakorlatban címmel

Kamarai tantárgy indul Üzleti ismeretek a gyakorlatban címmel

0

/

0

0

/

0