Kalózok az egyetemen

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2023.09.04.
Kalózok az egyetemen
Lezajlott a 2023-as Gólyahét az ELTE Savaria Egyetemi Központban. Rekordszámú, háromszáznál is több elsőéves vesz részt a nagyszabású rendezvényen, amely idén a kalóz tematika mentén zajlott. Az önfeledt hangulat a Gólyahét végéig kitartott.

A gólyák megtöltötték az egyetem C–épületének auláját az augusztus 29-i megnyitón. Ekkor már megtörtént a csapatok beosztása, az elsőévesek készen álltak, hogy elkezdődjön a napokon át tartó versengés, hogy hét végére kiderüljön, melyik gárda gyűjtötte a legtöbb pontot, kiérdemelve ezzel a győztesnek járó kupát.

A gólyákat elsőként Lenkai Nóra rektori biztos köszöntötte, aki gratulált az ország elsőszámú egyetemére felvetteknek. „Önök ahhoz az elit réteghez tartoznak, amelynek tagjai az ELTE-n szereznek diplomát, ezt mindig tartsák szem előtt” – hangsúlyozta. A rektori biztos egyebek mellett biztatta a jelen lévőket: bátran éljenek a campus által kínált lehetőségekkel.

Lenner Tibor, az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ igazgatója azt mondta, az egyetemen nem szakmát, hanem életre szóló hivatást sajátíthatnak el a hallgatók. Az elsőéveseknek azt kívánta, legyenek öntudatos tagjai a SEK családjának, tartsanak össze, segítsék egymást, működjenek együtt és kommunikáljanak egymással, megalapozva ezzel az egymáshoz, illetve az intézményhez fűződő életre szóló kötődést.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ területe „kincses szigetté” változott a rendezvény idejére.

Az elsőévesek felfedezhették ezt a kitalált világot. Ehhez játékos feladatok segítségével kellett megoldaniuk különféle kihívásokat; a cél természetesen minél több pont gyűjtése volt. Ám készülve a pénteki fináléra – szorgosan dolgoztak azon is, hogy csapatindulójuk és csapatzászlójuk minél jobban kifejezze sajátosságaikat.

A résztvevőknek ezúttal is lehetőségük volt ismerkedni egymással, szórakozni és még jobban összekovácsolódni a csapattársaikkal.

A csütörtök napon főképp adminisztratív teendők vártak az elsőévesekre, illetve az egyetemista életükhöz szükséges tanulmányi kérdésekről és a felsőoktatás pénzügyi oldaláról szóló előadásokat hallgathatnak meg. Ekkor került sor a gólyák beiratkozására is, akiknek ezzel létrejött a hallgatói jogviszonya, és immár hivatalosan is egyetemi hallgatók lettek.

Góczán Pál, a szervező ELTE HÖK Savaria szombathelyi ügyekért felelős koordinátora a rendezvény zárásakor úgy fogalmazott: "Nem csapatokat látok magam előtt, hanem közösséget. Az elmúlt napok formáltak, alkottak; szeretném, ha ezt sikerülne megőrizni az egyetemi évek alatt és azok után is."

Alábbi képgalériánk csupán ízelítő a Gólyahét eseményeiből, az ELTE Savaria Egyetemi Központ Facebook-oldalán a kezdetektől követtük az eseményeket.

Első tudósításunk és képeink a megnyitóról.

A szerdai napról szóló hangulatjelentésünk. 

A csütörtök délelőtti beiratkozásról. 

A végső nagy fotógalériánkban a csütörtök délutáni történésekről, valamint a pénteki végjátékról hoztunk sok-sok képet.