Jótékony célra gyűjtöttek az ELTE SEK Gólyabálján

Kétszázharmincezer forint gyűlt össze

Kleinhappel Miklós Fotó: benedekelek.hu / archív | 2019.12.03.
Jótékony célra gyűjtöttek az ELTE SEK Gólyabálján

Nem csak szórakoztak, autizmussal élő gyerekek javára is gyűjtöttek az egyetemisták.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központnak kiemelt célja, hogy hallgatóiban tudatosítsa: nem a diploma megszerzése kell, hogy az elsődleges céljuk legyen, hanem hogy az oklevél birtokában a társadalmat tudásukkal, valamint cselekvő akaratukkal egyaránt szolgálják.

Legutóbb a Tóvendéglőben november 15-én megtartott Gólyabálon bizonyosodott be, hogy az elvetett magvak nem hullottak terméketlen talajra.

A szombathelyi hökösök még tavaly találták ki, hogy hagyományos karácsonyi adománygyűjtésüket korábbi időpontra teszik akképp, hogy az általuk szervezett Gólyabálon eladott tombolákból befolyt összeget jótékony célra ajánlják fel. A kedvezményezettről már az egyetemi központ vezetésével együtt döntöttek. Hasonlóan történt ez idén is.

Az ELTE HÖK Savaria egyik tagja, Zelkó Réka elmondta, mindenképpen azt szerették volna, ha olyan helyre kerül a pénz, amely bár kevéssé van a köztudatban, náluk is bőven elkél a segítség és az odafigyelés.

Lenkai Nóra, a Savaria Campus Iroda vezetője a zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény általános iskolai autista csoportjainak támogatását javasolta. Az irodavezetőtől megtudtuk, ezeknek a csoportoknak halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek a tagjai, akiknek egyedi fejlesztésre van szükségük, ám ehhez korántsem ideálisak a körülmények, mindennapi működésükhöz is adományokra, szülői támogatásokra van szükség. A csoportok munkájához jelenleg nagyon jól jönne egy laptop.

Most az új számítógép elérhető közelségbe került, hiszen az ELTE SEK Gólyabálján a száz forintos áron kínált tombolákból a tavalyihoz hasonló nagyságú összeg, kétszázharmincezer forint gyűlt össze.

Az ELTE HÖK Savaria és a Savaria Campus Iroda a közeljövőben több hasonló jótékonysági kezdeményezést indít majd az egyetemen.