Integrációt segítő fejlesztések a SEK-en

Kleinhappel Miklós | 2019.12.03.
Integrációt segítő fejlesztések a SEK-en

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) integrációját segítik azok a projektek, amelyek lehetővé teszik a szombathelyi campus energetikai korszerűsítését és infrastrukturális fejlesztését – írja legfrissebb számában az Eötvös Loránd Tudományegyetem lapja, az ELTE UNIVerzum.

A lap a cikkben megszólaltja Németh Istvánt, az ELTE szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettesét, aki elmondja, az egyetemi központ A–épületének közel négyszáz nyílászáróját az elmúlt hónapokban kicserélték a szakemberek, jelenleg a kazán cseréjének előkészületei zajlanak.

A másik korszerűsítési projekt a szombathelyi felsőoktatási infrastruktúra fejlesztésére fókuszál, amelyre közel bruttó 400 millió forintot fordít az egyetem. Ennek első ütemében a campus passzív hálózatának fejlesztése, részbeni cseréje, illetve tíz-tizenöt tanterem, valamint egy laboratórium kialakítása, felújítása az előző tanévben megvalósult.

A következő ütemben, amely hamarosan kezdetét veszi, a campus infrastruktúrájának átfogó fejlesztésére kerül sor, amelynek főbb elemei a kazánház és a fűtési alapvezetékek átfogó felújítása, az A–épület vizesblokkjának felújítása, a tanterem- és irattár-bővítés, a C–épület nagyelőadójának és laboratóriumainak modernizációja, további tantermek kialakítása, valamint a Sportcsarnok szellőztető rendszerének javítása. Az egyetem ezeken kívül nagy kapacitású oktatási-kutatási számítógépklasztert alakít ki, fejleszti a wi-fi hálózatot, még inkább a hallgatói igényekre szabja a közösségi tereket, lecseréli a campus elavult eszközállományát. A projekt befejezését 2020. június 30-ra ígérik a szakemberek.

Az ELTE UNIVerzum hírt ad még a 2019/2020-as tanévben hatvanéves szombathelyi felsőoktatást ünneplő rendezvénysorozat keretében október 18-án megtartott központi jubileumi ünnepségről.

A lap online is elérhető, ide kattintva.