Innovációt támogató szolgáltatáscsomag Szombathelyen is

SEK | 2020.10.09.
Innovációt támogató szolgáltatáscsomag Szombathelyen is

Asztmás betegek állapotát segít monitorozni az az ELTE-s hallgatók által fejlesztett Pulmoment nevű applikáció, amely már javában működik (https://pulmoment.com/), és ez csupán egy az elmúlt években piacra került egyetemi startupok közül.

Az ELTE Innovációs Központ széleskörű innovációt támogató szolgáltatáscsomagot biztosít Szombathelyen is, amely célja, hogy a hallgatók, doktoranduszok és kutatók egyaránt kidolgozzák és beindítsák innovatív projekt ötleteiket.

Kedvcsináló workshopra várta az érdeklődőket az ELTE Innovációs Központ október 6-án a Savaria Egyetemi Központban.

A rendezvény fő témája a felsőoktatási intézményi, kutatói, illetve kisvállalkozói pályázói kör számára jelenleg nyitott K+F+I témájú pályázati felhívások bemutatása volt, emellett bemutatták az Innovációs Központot és tevékenységi körét (https://www.elte.hu/innovacio), valamint az INPUT Program helyi startup ökoszisztéma kiépítését támogató szolgáltatásait és programjait (https://inputprogram.com/).

Magyar Dániel igazgató elmondta, a komoly konkurencia ellenére a legtöbb hazai hallgatói innovációs pályázattal az Eötvös Loránd Tudományegyetem büszkélkedhet. Szombathelyen is megvannak a kompetenciák ahhoz, hogy a hallgatók részt vegyenek az innovációs programokban – fűzte hozzá.

A központ arra bíztatja a campus hallgatóit, hogy amennyiben van egy sokakat érintő probléma megoldására szolgáló kreatív ötletük, azt mindenképpen dolgozzák ki. Ehhez az ELTE Innovációs Központ szakértői segítségét és finanszírozási forrásokat – kiemelten: a szeptemberben elindult Hungarian Startup University (HSUP) Program keretében nyújtott ösztöndíjat – is igényelhetnek.

Ez utóbbiról az Innovációs Központ október 13-án 15 órától a Savaria Egyetemi Központ Tanácsteremben újabb workshopot tart, amelyen az egyetem polgárainak startupjai számára elérhető innovációs szolgáltatásokról, hallgatói ötletpályázatokról, HSUP Programról, valamint egyéb támogatási lehetőségekről hangzanak majd el ismertetők.

A rendezvényen bemutatják az ELTE-n folyó innovációs tevékenység támogatása, valamint a keletkezett technológiák és kutatási eredmények piaci hasznosításának elősegítése céljából az idei évben elinduló egyetemi támogatási – Proof of Conceptprogramot is. Ennek keretében kifejezett cél azon tudástartalmak számára, amelyek piaci hasznosításához kisebb lépésekben el lehet jutni, a következő lépés – például prototípus elkészítése, marketing koncepció kidolgozása – megfinanszírozása.

A workshoppal kapcsolatos információk ITT érhetők el.

Innovációt támogató szolgáltatáscsomag Szombathelyen is

Innovációt támogató szolgáltatáscsomag Szombathelyen is

0

/

0

0

/

0