Idén Harmadszor Spartan Race dobogón Kívés Bendegúz

2017.08.23.
Idén Harmadszor Spartan Race dobogón Kívés Bendegúz

A SZoESE sportolója Litovelben idei harmadik nemzetközi dobogós helyezését érte el. Ezzel kvalifikálta magát a sportág 2017 évi világbajnokságára.

Kitűnő szezonja van Kívés Bendegúznak. A Közép-európai Régióban (Szlovákia, Csehország, Lengyelország,  Magyarország) megrendezett versenyeken három dobogós helyezést szerzett. Április 8-án Krakkóban 3.; Május 13-án Nitrán 2.; és legutóbb Augusztus 19-én Litovelben harmadik lett.

Ezek hat-nyolc kilométeres, kb. 20 természetes és mesterséges akadályokkal tarkított sprint terepfutó versenyek.  Az akadályok szabványosak, de a sorrendjüket előre nem lehet tudni.

Egy-egy Spartan Race versenyen kora reggeltől 200 fős futambeosztással maximum 7 ezren versenyeznek. Ekkora létszám az, amivel még gördülékenyen lehet a forgatókönyvet tartani. 

Bendegúz a kiemelt Elit futamban versenyez. Ők indulnak a verseny legelején és az ott kialakuló élboly küzd a helyezésekért. Ha valaki elhibáz egy akadályt, annak 30 db szabályos négyütemű fekvőtámaszt kell csinálni. Az kb. másfél perc időhátrányt jelent. Ha a többiek nem hibáznak, akkor az már a dobogó elvesztését jelenti. Bendegúz most Litovelben 34’41 alatt hibátlanul teljesítette a távot és ez a  harmadik helyet jelentette számára.

A helyezés értékét növeli, hogy a nyár elején egy vírusfertőzés miatt pihenőre kényszerült, de az utóbbi idők  hatékony edzései révén újra visszanyerte a formáját, visszatért a nemzetközi elitbe.

A versenyeken az akadályok mellett a díjak is szabványosak. Az igényes fatáblába süllyesztett mágneses háromszögek egymásba is illeszthetők és három kiad egy  fémpiramist, ami vitrinben, megvilágítva igazi egyedi lakásdísz is.

A SZoESE sportolója eredményeivel ebben az évben is kvalifikálta magát a sportág világbajnokságára. Ez szeptember végén Lake Tahóban (USA) lesz. A rendezők biztosítják a meghívottaknak a teljes ellátást. „Csak” az útiköltség és verseny négy napján túli kiadások terhelik a saját kasszát.

Idei eredmények: Krakko 04.08 3. Hely 33'55, Nitra 05.13 2. Hely 30'21, Litovel 08.19. 3 .hely 34’41