Kocsis Marcell - Fotó: Mihajliv Renáta | 2018.02.19.
HÖOK Mentorprogram: régiós találkozót tartottak a SEK-en

Tréningrendezvényre gyűltek össze az északnyugat-magyarországi régióból a HÖOK mentorprogram tagjai, akiknek február 14-én SEK-es házigazdáik egy workshopdélutánnal egybekötött csapaterősítéssel kedveskedtek.

A HÖOK mentorprogram célja, hogy az önként jelentkező tapasztaltabb mentorok folyamatos támogatással és kapcsolattartással segítsék át hátrányos helyzetű és elsőéves hallgatótársaikat az egyetemi élet kezdeti nehézségein, a tárgyfelvételtől kezdve, a beilleszkedésen át, egészen a különböző ösztöndíjak megszerzéséig.

A találkozó gerincét jelentő workshopok előtt Bertha Alexandra házigazda mentor mutatta be a meghívott előadókat, majd Németh István szombathelyi ügyelért felelős koordinációs rektorhelyettes, az esemény fővédnöke köszöntötte a vendégeket.

A rektorhelyettes kiemelte a mentorok megkerülhetetlen értékvédő munkáját, amit az ember és ember közötti kapcsolatok jelentenek: a személyes segítségnyújtás napjainkban egyre értékesebb lesz, hiszen a nem megfelelően használt közösségi oldalak olykor csak üres és kattintásvadász információáradatba sodorják a szelektálásra felkészületlen internethasználót. Egy személyes találkozó, amit a mentorok nap, mint nap csinálnak, ahol a felek szemtől szemben látják egymást, őszintébb, maradandóbb, és végső soron értékesebb, mint egy félreértelmezett jelentőségű online „lájkvadászat”. Példaként Aviv Ovadya munkásságát említette, aki elsők között szólalt fel a személyes emberi kapcsolatok erősítésének érdekében.

A délutáni mentorfoglalkozást Gelsei Zsófi vezette, az önkéntességről Polgár Gábor, az Új Nemzedék Iroda munkatársa tartott előadást. Ipolyi Dóra és Molnár András, a PTE-ről érkezett előadók a stresszkezelésről és hasznos tanulási praktikákról beszélgettek a mentorokkal. A találkozó résztvevői 15-én, csütörtök reggel utaztak haza.

 

HÖOK Mentorprogram: régiós találkozót tartottak a SEK-en

HÖOK Mentorprogram: régiós találkozót tartottak a SEK-en

0

/

0

0

/

0