HELYTÖRTÉNETI ÉS SZAKMÓDSZERTANI GYAKORLATOK A TÖRTÉNELEMTANÍTÁSBAN

2023.05.15.
HELYTÖRTÉNETI ÉS SZAKMÓDSZERTANI GYAKORLATOK A TÖRTÉNELEMTANÍTÁSBAN

A Magyar Történelmi Társulat szombathelyi tagozata és az ELTE BDPK Történelem Tanszékének közös szervezésében szakmódszertani témákkal foglalkozó műhelykonferenciát rendeztek 2023. május 10-én az ELTE SEK konferenciatermében.

A Történelmi Társulat helyi tagozata megalakulása óta kiemelt céljának tartja, hogy rendezvényeivel segítse a régióban működő történelemtanárok munkáját és lehetőséget biztosítson számukra tevékenységeik, jó gyakorlataik bemutatására. E célnak megfelelően szerveződött a konferencia, ahol a Történelem Tanszék egykori hallgatói és jelenlegi oktatói tartottak előadást.

Bakó Balázs egyetemi docens bevezető előadásában a történelemtanítás mai kihívásairól beszélt egy diákok körében végzett attitűdvizsgálat kapcsán. Márffy Bence az online tartalomkészítés rejtelmeibe vezette be a hallgatóságot az Időutazó YouTube-csatorna készítőjeként. Kiss Márton saját osztálytermi munkájából mutatott példát a gamifikáció történelemórai felhasználásáról. Mindkét előadó történelemtanár egykori hallgatónk. Varga Hedda a digitális történetmesélés módszerét mutatta be saját és diákok által készített filmrészletek segítségével. Jáger Amália a Nagy Lajos Gimnáziumban elindított, az ünnepnapok újszerű, projektalapú megközelítését bemutató tapasztalatairól számolt be az egyetemi hallgatókból, gyakorló történelemtanárokból álló közönségnek. Utóbbi két előadó a Történelem Tanszék óraadó oktatói.

HELYTÖRTÉNETI ÉS SZAKMÓDSZERTANI GYAKORLATOK

HELYTÖRTÉNETI ÉS SZAKMÓDSZERTANI GYAKORLATOK

0

/

0

0

/

0