Hatvanan nyújtották karjukat a retró véradáson

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2020.01.07.
Hatvanan nyújtották karjukat a retró véradáson

Az eredetileg tervezett három óra rövidnek bizonyult, és még virsli utánpótlásra is szükség volt.

Nagy sikert aratott a Magyar Vöröskereszt és az ELTE szombathelyi hallgatói önkormányzatának (HÖK) kezdeményezése, a retró véradás.

A szervezők december 9-én 10 és 13 óra között várták a véradókat, akik a karácsony és az újév közötti időszakban várható fokozott vérigény kielégítésében segíthettek.

A Savaria Egyetemi Központ (SEK) hallgatóin kívül az oktatók és a dolgozók közül is többen meghallották a hívó szót; összesen mintegy hatvanan adtak vért, jóval túllépve az időkeretet.

Az ELTE SEK-en ez már a második véradás volt az őszi szemeszterben, ám a szervezők ezúttal igazi retró hangulattal kedveskedtek azoknak, akik karjukat nyújtották: mindenki kapott virslit, üdítőitalt, instant leves, és egy névre szóló véradókártyát.

A véradók nyereménysorsoláson is részt vesznek, amelyen pendrájvot és két darab, a szombathelyi Tóvendéglőbe két főre szóló vacsorameghívást sorsolnak ki.

A HÖK képviseletében Nagy Noémi elmondta, a véradók száma meghaladta a várakozásaikat, és bíznak benne, hogy a résztvevők lelkesedése a későbbiekben is megmarad.