Háromgyermekes családhoz került a nyeremény

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2022.02.03.
Háromgyermekes családhoz került a nyeremény

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) Savaria Campus Irodájának közös, a segítéSEK projekt keretében meghirdetett játékán szén-monoxid-érzékelőt lehetett nyerni. A szerkezet átadására január 28-án került sor. Bolyais pedagógusnak kedvezett a szerencse.

Szinte napra pontosan két évvel ezelőtt éppen egy hasonló akcióval indult el az ELTE szombathelyi campusának társadalmi felelősségvállalási tevékenységét összefogó segítéSEK projekt, amelyen a katasztrófavédelem és az egyetem munkatársai a C–épület előtt a tűzmegelőzés szabályaira hívták fel a figyelmet.

A két félnek több évre visszanyúló együttműködése van, amelynek eddigi legjelentősebb eredménye, hogy az egyetem oktatóiból, dolgozóiból és hallgatóiból 2019-ben ötven fővel megalakult a Savaria Mentőcsapat. Az önkéntes szervezet megszerezte a Nemzeti Minősítő Oklevelet alapvető vízkár-elhárítási tevékenység szakterületre. A dokumentum 2024 februárjáig érvényes.

A legújabb kezdeményezés az ELTE helyi munkatársait, a Savaria Egyetemi Központ, valamint a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium oktatóit és dolgozóit célozta meg. A vállalkozó kedvűeknek egy tájékoztató anyag tanulmányozása után a SEK weboldalán a szén-monoxid-mérgezés megelőzésével kapcsolatos kérdőívet kellett kitölteniük.

A helyes válaszokat adók száma csaknem negyven volt, a Savaria Campus Iroda közülük sorsolta ki a nyertest, akinek jutalma egy kiváló minőségű szén-monoxid-érzékelő.

A szerencse Eredics Milánnak, a Bolyai magyar–történelem szakos tanárának kedvezett. A háromgyermekes édesapa családjával gázfűtéses, új nyílászárókkal ellátott házban él. Azért vett részt a játékban, mert fontosnak tartja, hogy biztonságban tudja szeretteit.

A nyereményt Lenkai Nóra, a Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa, a segítéSEK projekt vezetője és Lakatár Gábor, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott igazgatóhelyettese adta át a campuson.

A szén-monoxid-érzékelő fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság legutóbb január 26-án számolt be arról a weboldalán, hogy a szerkezet életet mentett. Különösen a fűtési szezonban okozhat problémát a veszélyességét jól szemléltetően csendes gyilkosnak is nevezett gáz, de mint azt a nyereményátadón megtudtuk, szerencsére Vas megyében évek óta nem történt halálos szén-monoxid-mérgezés – talán a sikeres figyelemfelhívó akcióknak is köszönhetően.

Lakatár Gábor hangsúlyozta, érdemes minden nyílt égésterű fűtő- és vízmelegítő eszköz mellé – fejmagasságban – szén-monoxid-érzékelőt helyezni, amelynek jelzésekor hagyjuk el a lakást vagy házat, hívjuk a 112-t és várjunk a tűzoltók megérkezéséig.

A megbízható, bevizsgált termékek listája IDE KATTINTVA érhető el.

Háromgyermekes családhoz került a nyeremény

Háromgyermekes családhoz került a nyeremény

0

/

0

0

/

0