Három SZoESE-érem a mezeifutó ob-ról

Kívés István | 2019.04.09.
Három SZoESE-érem a mezeifutó ob-ról

Idén is Kecskeméten, gyönyörű szép időben zajlott a Mezeifutó országos bajnokság. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZoESE) hagyományaihoz méltón, most érmekre tudta váltani a téli felkészülés során elvégzett munkát.

Az újonc futamban Juhász-Tóth Eszter (12) és Kolman Klaudia (31) kezdett, akik a középmezőnyben végeztek az 58 induló között.

A női mezőnyben Purgai Evelyn, Gál Petra, Gál Fanni, Valaczka Viktória és Újvári Eszter szerepelt. Az utóbbi négy lány U23-as csapatként a 4. helyen végzett.

A férfiak rajtoltak a program legvégén. A táv 8 km, azaz 4 kör volt. Felnőttek, U23 és a juniorok álltak rajthoz.

Évek óta az egykori kiváló hosszútávfutó Fancsali Andrásnak állít emléket a férfiak küzdelme.

Egykori futótársai különdíjakat és pénzjutalmat ajánlanak fel az abszolút verseny első hat helyezettjének. A bajnoki érmek mellett ez további hajtóerő a versenyzőknek. A végső abszolút győzelemre több esélyes is volt, a honvédos Kovács Benjámin, a nemzetközi szinten is kiváló eredményeket elérő triatlonos, Bicsák Bence és a sokszoros mezeibajnok békéscsabai Gregor László és személyében. Utóbbinak be kellett érni a bronzéremmel, míg a bajnoki cím szoros hajrában Benjáminé lett Bence előtt.

A SZoESE-t Horváth György, Kovács Attila, Jacsev Sámuel, Petrovics Alex, Borbély Sándor képviselte.

Kívés István edző: "A női versenyben a honvédos Böhm Lilla rajt-cél győzelmet aratott, a lányaink hozták a tőlük elvárható szintet. A férfi versenyzőink lényegesen több eséllyel rendelkeztek, mind az egyéni, mind a csapathelyezéseket illetően. Óriási volt a konkurencia, több mint 70-en álltak rajthoz. Tanítványaim nagyszerűen futottak. Horváth Gyuri (10) befért az első tízbe, Kovács Attila (17) és Jacsev Samu (19) a húszba. Ezzel valamennyiünk számára meglepetésként abszolút csapatban ezüstérmesek lettünk. Samu U23 egyéniben kiváló futással maga mögött tudta tartani két közvetlen veszprémi riválisát, így fölért a dobogóra, bronzérmes lett. teljesítménye értékét növeli, hogy a két héttel korábbi Mezei liga versenyen ezek mindketten jelentősen előtte végeztek. A mondás szerint a favoritnak a derbyn kell a legjobbját futni. Ha lúd, legyen kövér, Petrovics Alex és Borbély Sanyi teljesítménye elég volt hozzá, hogy az U23-as csapatunk is bronzérmes lehessen."