Harmadik helyen végzett az ELTE IK duális gépészmérnök hallgatóinak csapata a budapesti Techtogether GTE Ipar napjai versenyen

Dr. Bak Árpád | 2018.05.29.
Harmadik helyen végzett az ELTE IK duális gépészmérnök hallgatóinak csapata a budapesti Techtogether GTE Ipar napjai versenyen

A május 18-án, pénteken a budapesti Hungexpo kiállítási területen megrendezett Techtogether GTE Ipar napjai versenyre 15 csapat érkezett az ország 8 műszaki képzéssel foglalkozó egyeteméről, hogy összemérje tudását az Ipar 4.0 témakörre felépített programon.

A tizenöt csapat volt versenyben, közöttük a BME csapata, a KEFO Motorsport a Neumann János Egyetemről, az Arrabona Racing Team a győri Széchenyi István Egyetemről, akik rendszeres Formula Student résztvevők.

A megnyitó után a csapatok rotációban az MTA SZTAKI, a Varinex Zrt., a Hepenix Kft. és a Ge-Co Kft. standjait látogatták meg, ahol különböző feladatokat kaptak a negyedik ipari forradalommal kapcsolatban. Ezzel egy időben helyszíni prezentációkat mutattak be a zsűrinek arról, hogy miként vélekednek a negyedik ipari forradalom kihívásairól.

A műszaki kvíz, a prezentációk és a helyszínen megoldandó feladatokat háromtagú zsűri értékelte, dr. Takács János egyetemi tanár, a GTE elnöke, dr. Lázár-Fülep Tímea egyetemi adjunktus, a GTE elnökségi tagja és Sári Zoltán közlekedésmérnök, műszaki tanár.

Az összetett értékelés alapján a versenyen harmadik helyen végzett a Szombathelyi Gépész csapat, második lett a BME Formula Racing Team és a dobogó legfelső fokára idén a Szegedi Tudomány Egyetem Airrari csapata állhatott.

Az ELTE Szombathelyi Gépészek csapat tagjai a következő duális BSC gépészmérnök hallgatók (balról):
• Szunyi Attila (Luk Savaria Kft.)
• Novák Bence (SCHOTT Hungary Kft.)
• Orbán Tamás (EPCOS Kft.)
• Koszár Zsolt (Opel Szentgotthárd Kft.)
• Gérnyi Martin (Opel Szentgotthárd Kft.)

Felkészítő: Dr. Bak Árpád, egyetemi docens (ELTE IK Savaria Műszaki Intézet)

A szombathelyi gépészek azok közé a fiatal mérnökök közé tartoznak majd, akik számára nem jelent gondot sem szakmailag, sem nyelvtudásban feladataik megoldása a nemzetközi együttműködés digitalizációs világában.