Hallgatók a startup-vállalkozások világában

Inspiráció és közösség a HSUP Startup Napon

Szöveg: ELTE – Fotó: Kleinhappel Miklós | 2023.05.26.
Hallgatók a startup-vállalkozások világában
Budapesten és Szombathelyen is bemutatkozott a Hungarian Startup University Program, az egyetem HSUP csapata két rendezvényt is kínált a startupok világa iránt érdeklődő hallgatóknak. Ismertették ötleteiket az idei nyertesek, és izgalmas workshopok is várták a résztvevőket.

A 2020-ban indult programhoz eddig több mint tízezer hazai egyetemista, valamint 200 határon túli hallgató csatlakozott, az ELTE a kezdetek óta aktív és tevékeny résztvevője.

A május 10-ei szombathelyi HSUP Startup Napon Cindel Anikó, az ELTE Egyetemi Stratégiai Iroda szakterületi koordinátora ismertette a programot a Savaria Egyetemi Központban.

A HSUP partneri köre folyamatosan bővül, a vállalati-szakmai partnerekhez tehetségprogramok, inkubátorok, akadémiai szereplők és befektetők is csatlakoznak. A széles spektrum biztosítja, hogy a résztvevő hallgatók gyakorlati, valós példákkal találkozzanak, és minden lehetőségük meglegyen ahhoz, hogy az ötletmagokból valódi sikersztorik szülessenek.

Mindkét rendezvényen egy-egy helyi ELTE-s ötletgazda mutatta be projektjét: Szombathelyen Király Áron, gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató az EgyeTeam csapat hátteréről, mindennapi kihívásairól számolt be.

A hallgatók kiemelték a HSUP-ban elérhető startup tananyagok színvonalát, a rendelkezésre álló mentori segítséget is, valamint örömmel válaszoltak a felmerülő kérdésekre is.

Az ELTE-s ötletekre a sajtó is felfigyelt, a HSUP-perekkel több rádió készített összeállítást az elmúlt időszakban.

A rendezvények második részében Pap Henrik és csapata tartott gondolatébresztő, interaktív workshopot a startupokkal kapcsolatos tévhitekről és arról, hogy a humán- és társadalomtudományokban megszerzett tudás hogyan fordítható át sikeres ötletté, vállalkozássá. 

A SEK-en jelen volt Balogh Károly és Horváth Eszter (Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara), valamint Márkus Attila, a Savaria Gazdálkodástudományi Tanszéken futó Üzleti ismeretek a gyakorlatban kurzus egyik mentora, a Diákhitel Központ munkatársa is, akik aktív részvételükkel és hozzászólásaikkal erősítették a szakmai tartalmat. A vállalkozásfejlesztési kurzust Varga Imre egyetemi docens vezeti.

A résztvevő hallgatók visszajelzései szerint igazi inspirációval gazdagodtak támogató és segítőkész légkörben. Kiemelték, hogy a hasonló workshopok tapasztalatai hozzájárulhatnak egyéni fejlődésükhöz és további ötleteik megvalósításához is.

Hallgatók a startup-vállalkozások világában

Hallgatók a startup-vállalkozások világában

0

/

0

0

/

0