Hallgatóink az év legkiválóbbjai között

ELTE – MEFS – ELTE SEK | 2022.12.13.
Hallgatóink az év legkiválóbbjai között

December elején adták át a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elismeréseit. Az ELTE-s kitüntetettek közül ketten Szombathelyen tanulnak: Szmolek Emanuel László és Grünceisz Patrik Év egyetemi sportolója díjat vehetett át.
 

A MEFS hagyományos díjátadó ünnepségének idén a budapesti Uránia Filmszínház adott otthont. A szövetség az Év egyetemi sportolója díjjal azokat a felsőoktatásban résztvevő élsportolókat ismeri el, akik az adott év nemzetközi egyetemi versenyein érmes helyezést értek el, illetve az idei évben a felnőtt világbajnokságokon hallgatóként aranyérmet szereztek.

Idén az ELTE nyolc hallgatója kapta meg a díjat.

Közöttük az Európai Egyetemi Játékokon (Łódź, Lengyelország) az ELTE-s kick-boksz csapatból Szmolek Emanuel László, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ és Grünczeisz Patrik, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar szombathelyi hallgatója.

A testnevelés–gyógytestnevelés-egészségfejlesztés tanári szakos Szmolek Emánuel László a Controll SE sportolója WAKO kick-light junior, valamint light-contact világbajnok. Lengyelországban a első helyezést ért el kick-boksz kick-light -84 kg kategóriában.

Grünceisz Patrik sport- és rekreációszervezés szakon végzett, Európa- és világbajnoki bronz-, illetve Európa-bajnoki ezüstéremmel büszkélkedhet. Az Európai Egyetemi Játékokon kick-boksz full contact kategóriában bronzérmes lett. Patrik is a Controll SE versenyzője, valamint ő az egyesület utánpótlás edzője.

 

A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség Az Év egyetemi sportolója díjazottjai 2022 címmel kiadványt készített, amelynek előszavában Mocsai Lajos elnök gratulál minden díjazottnak, és elmondja, ebben az évben minden eddiginél több, összesen 154 egyetemi sportoló, illetve 2022-ben első alkalommal három parasportoló részesült az elismerésben.

Az összeállítás IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Hallgatóink az év legkiválóbbjai között

Hallgatóink az év legkiválóbbjai között

0

/

0

0

/

0