Hallgatói kiállítás a Bloomsday-en

Hallgatói kiállítás a Bloomsday-en
06/16

2023. június 16. 16:00 - 17:00

Szombathely, Rákóczi Ferenc utca

06/16

2023. június 16. 16:00 - 17:00

Szombathely, Rákóczi Ferenc utca


A korábbi évekhez hasonlóan idén is kiállítással szerepelnek a Vizuális Művészeti Tanszék hallgatói a Bloomsday-en: Rakd össze! címmel szabadtéri tárlattal várják az érdeklődőket.

Szombathelyen immár csaknem három évtizedre visszanyúló kultusza van James Joyce Ulysses című, először nyomtatásban éppen egy évszázaddal ezelőtt megjelent, egyetlen napon – június 16-án – játszódó művének, amelynek eredője, hogy az alkotás főszereplője, Virág Lipót a történet szerint itt látta meg a napvilágot.

Az idei rendezvényen 16 órától Rakd össze! címmel nyílik a Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak szabadtéri kiállítása a Rákóczi Ferenc utcában.

A projekt koncepciója az aktuális köztéri művészetünk jelenségeire reflektál, nem véletlenül, hiszen Nagy Csaba, a projekt kurátora erről a témáról tart előadássorozatot idén ősszel.

A tanszék hallgatói az általuk elkészített térplasztikai modulokból a rendezvény helyszínén állítanak össze más-más formációkat, megmutatva a téralkotás gazdag variációs lehetőségeit.

Rejtett szándék az interakció, az utca emberének bevonása az építésbe.