Hála, szeretet, köszönet – Sérült fiatalok adtak anyák napi műsort

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.05.10.
Hála, szeretet, köszönet – Sérült fiatalok adtak anyák napi műsort

Megható, szívet melengető rendezvény helyszíne volt a Savaria Zenepedagógiai Tanszék május 4-én: a sérült fiatalokból álló szombathelyi Napsugár Zenekar anyák napja alkalmából adott elő ünnepi műsort.

Az öt éve létező zenekar művészeti vezetője Fasching Zsuzsanna, a tanszék adjunktusa, aki tanítványai által az elmúlt években számos alkalommal megmutatta a nagyközönség számára is, hogy (Kodályt idézve) a zene mindenkié, legyen az egészséges vagy sérült.

A Napsugár Zenekar ezúttal anyák napi műsorral készült. A Liszt-terem széksorait elfoglalók között ott voltak a tagok számára legkedvesebbek, az édesanyák, épp úgy, mint a nagymamák és a keresztanyák, valamint családjaik egyéb tagjai, akiknek bevezetőjében Fasching Zsuzsanna csak annyit mondott (amit természetesen mondania sem kellett), hogy fogadják a fiatalokat sok-sok szeretettel és tapssal, „mert a taps a legnagyobb öröm az életükben”.

A koncerten mindenki megcsillogtathatta tehetségét: akinek az éneklés ment jobban, az énekelt, akinek a beszéd, az szavalt, mások zongoráztak is; és a többiek egy emberként izgultak azért, hogy éppen szereplő társuknak minden sikerüljön. Akadt olyan fellépő, aki sokáig nem szavalt, de most úgy döntött, meglepi édesanyját egy verssel. A csapat újonca két hónapja csatlakozott a zenekarhoz, és bár még „tanulják egymást” a többiekkel, a tagok és a művészeti vezető is megtett mindent a felkészülés során, hogy úgy tűnjön, rutinos; úgy tűnt.

A műsorban előkerültek az egykori Zörej Zenekar különleges minőségű és kivitelezésű hangszerei is, amelyeket fél éve éppen a tanszéken ajándékozott a Napsugár Zenekarnak az egyik alapító, Oláh Sándor, aki a neves belsőépítésszel, Sellyei Gáborral közösen tervezte és készítette el az egyes darabokat. A vezérdobot immár Fasching Zsuzsanna szólaltatta meg, a fiatalok pedig kisebb-nagyobb dobokkal, csörgőkkel, cintányérokkal csatlakoztak hozzá.

„Hála, szeretet, köszönet – e három szó melengesse ma a szívüket”

– mondta még a műsor elején az egyik Napsugár-tag a közönségnek, amely a percek szaporodásával egyre meghatottabban, el-elfátyolosodó tekintettel hallgatta a produkciókat, nem fukarkodva a tapssal, sok-sok szívből jövő tapssal.

Hála, szeretet, köszönet – Sérült fiatalok adtak anyák napi műsort

Hála, szeretet, köszönet – Sérült fiatalok adtak anyák napi műsort

0

/

0

0

/

0