Gyermeki látásmód és kreativitás

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2024.06.11.
Gyermeki látásmód és kreativitás
Általános iskolások rajzai kaptak helyet az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) aulájában a közelmúltban. A művek a Kedvenc európai városom című pályázatra érkeztek. A legjobbak alkotóit díjazták is a szervezők.

A Vas Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Europe Direct Vas Tájékoztató Központja és együttműködő partnere, az ELTE SEK-hez kötődő Európai Dokumentációs Központ által meghirdetett versenyre százöt alkotás készült el.

A pályázaton a Vas vármegyei általános iskolák felső tagozatos diákjai indulhattak, hogy megmutassák kreativitásukat és művészi tehetségüket, illetve megünnepeljék hazánk Európai Unióhoz való csatlakozásának huszadik évfordulóját. A tanulók ceruzát, zsírkrétát, filctollat és ecsetet ragadtak, hogy megörökítsék kedvenc európai városukat, megjelenítve azok jellegzetességeit, hangulatát.

A május végi díjátadón Balogh Károly Zsolt kamarai főtitkár köszöntötte a nyerteseket és szüleiket, emlékeztetve, hogy a fiatal alkotók már az EU-ba születtek bele, számukra természetes, hogy uniós polgárokként jólétben és békében élnek. Őrizzük, becsüljük meg az Európai Unió értékeit, mondta Balogh Károly Zsolt, a diákokhoz szólva pedig hozzátette, az ő feladatuk lesz ezeket tovább vinni.

A beérkezett alkotásokat tervezőgrafikusokból álló zsűri bírálta el, amelynek tagjai elsősorban az egyediséget, az egyéni látásmódot, illetve a megszokottól eltérő technikai megvalósítást értékelték.

Ajándékokat és okleveleket két korosztályban, az ötödik–hatodik, valamint a hetedik–nyolcadik osztályosok között első három helyezést elérőknek és a közönségszavazás nyerteseinek osztottak.

Gyermeki látásmód és kreativitás

Gyermeki látásmód és kreativitás

0

/

0

0

/

0