Gyártástechnológiai kutatásaikat ismertették

Szöveg: szombathely.hu – szombathelyigepesz.hu – SEK. Fotó: szombathely.hu / Bonyhádi Zoltán | 2022.12.13.
Gyártástechnológiai kutatásaikat ismertették

A Savaria Egyetemi Központ adott otthont a 25. Gyártás Konferenciának. A nemzetközi tanácskozáson gyártástechnológiai kutatásuk eredményeit ismertették hazai és közép-európai oktatók, kutatók, PhD-hallgatókat, valamint ipari szakemberek.
 

A konferenciát a Gépipari Tudományos Egyesület és az Eötvös Loránd Tudományegyetem közös szervezésében a Savaria Műszaki Intézetben tartották december elsején.

A rendezvényen elhangzott előadások a korszerű és jövőbe mutató gyártási rendszerekkel, eljárásokkal, az új anyagok és technológiák bevezetésével, a termelő berendezésekkel és a gyártásszervezéssel foglalkoztak, beleértve az automatizálást, az ipar 4.0 rendszerét.

Köszöntőjében Szidor György dékánhelyettes kiemelte: a szombathelyi gépészmérnöki képzést gondozó Informatikai Kar (IK) évente több mint 600 jelentkezőt fogad, a duális képzési modell országosan unikális, ehhez célzottan hozták létre az infrastruktúrát. Nem véletlenül tartozik a Savaria Műszaki Intézet az IK-hoz: párhuzamosan fejlesztik a gépészmérnöki tudást és a modern informatikai hátteret is.

A megnyitó keretében felszólalt még Andó Mátyás, a szervezőbizottság elnöke, Takács János, a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke, László Győző, Szombathely alpolgármestere, Mándli Péter, a Schaeffler Savaria Kft. indusztrializációs vezetője és Haidegger Géza, a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet tudományos tanácsadója.

Gyártástechnológiai kutatásaikat ismertették

Gyártástechnológiai kutatásaikat ismertették

0

/

0

0

/

0