„Gondolkodjunk együtt a további sikerek érdekében”

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.08.30.
„Gondolkodjunk együtt a további sikerek érdekében”

A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között nyitotta meg karneváli standját az ELTE Savaria Egyetemi Központ augusztus 23-án este. A rendezvényen megszólalók az önös érdekek háttérbe szorításának fontosságáról és a közös cél érdekében történő összefogás jelentőségéről beszéltek.

Az egyetem baráti közössége van itt, azok, akik sokat tettek az Eötvös Loránd Tudományegyetem szombathelyi campusáért – ezekkel a szavakkal kezdte köszöntőjét az Iseum előtt felállított egyetemi standnál megtartott rövid protokolláris eseményen Németh István, szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettes. A város, a megye, a kormányhivatal képviselőinek, a céges partnereknek, a polgármestereknek és az egyetem munkatársainak elmondott beszédében Németh István emlékeztetett Hende Csaba szerepére a Nyugat-magyarországi Egyetemtől történt elválásban és a gépészmérnöki képzés megalapításában, hozzátéve, hogy a politikus a mai napig szívén viseli a szombathelyi felsőoktatás sorsát, Puskás Tivadarról, mint olyan polgármesterről szólt, aki mindig az egyetem és Szombathely tudásközösségének érdekében járt el, Balázsy Péternek pedig a mérnökképzés létrehozásában és népszerűsítésében tett erőfeszítéseit méltatta. Gondolkodjunk együtt a további sikerek érdekében – tette hozzá a rektorhelyettes, aki tolmácsolta Borhy László rektor köszöntő szavait is, aki kislánya születése miatt nem tudott jelen lenni a rendezvényen.

Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, ELTE-s öregdiák úgy vélekedett, hogy amit ő tett a szombathelyi felsőoktatás érdekében, az semmi ahhoz képest, amit az Eötvös Loránd Tudományegyetem a maga négyszázötven éves hagyományával, világszínvonalú szellemi képességével érte tett a képzés öt éve alatt. Hende Csaba reményét fejezte ki, hogy az ELTE szombathelyi működése a város további fejlődését hozza majd, és az egyetem valamennyi oktatójának és dolgozójának is megköszönte az eddigi sikerek érdekében elvégzett munkát.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, címzetes egyetemi docens a munkaerőpiaci elvárásokra reagálva az ELTE-n és a megyeszékhelyen is újdonságnak számító gépészmérnöki képzés létrehozásával kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a település büszke lehet arra, hogy a társadalmi igényekhez igazította felsőfokú képzését. A polgármester elmondta, alapeszméje, hogy egy város csak akkor lehet életképes, ha erős a felsőfokú képzése.

Balázsy Péter megyei főjegyző, címzetes egyetemi docens köszöntőjében feltette a kérdést: mi állt a siker hátterében, amely a hat és fél éve elkezdett munka eredményeként a város és az egyetem megújulásával kecsegtető, modellértékű mérnökképzés elindulását eredményezte? Balázsy Péter meggyőződése szerint a műszaki képzés megalapítása érdekében minden szereplő képes volt háttérbe szorítani az önös érdekeit, és összefogva dolgozni a közös célért. A főjegyző bízik benne, hogy a jövőben is az összefogás lesz a fejlődés motorja.

A megszólalásokat követően a születésnapját éppen ezen a napon ünneplő Németh Istvánt az egyetem nevében Lenkai Nóra, a Savaria Campus Iroda vezetője tortával köszöntötte, majd állófogadás keretében kötetlen beszélgetéssel folytatódott az este; az egyetem standját meglátogatta Nagy Feró, aki sok vidám percet okozott a megjelenteknek.

Gondolkodjunk együtt a további sikerek érdekében

Gondolkodjunk együtt a további sikerek érdekében

0

/

0

0

/

0