Fenntartható élelmiszerfogyasztás: jógyakorlatok, innovatív megoldások

A tematikus délutánon Polákovics Marietta, a Szombathelyi Városi Vásárcsarnok igazgatója (fotónkon) ismertette a létesítmény fenntarthatóságban betöltött szerepét, hangsúlyozva a helyi megoldások jelentőségét a globális kihívások tükrében.
Ezt követően Horváth Gergely, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. regionális szortiment menedzsere mutatta be a Régiók kincsei programot, amely a hazai kistermelők támogatásával járul hozzá a fenntartható fogyasztáshoz.
Szőke Viktória, az ELTE szombathelyi adjunktusa és a Nébih oktatási nagykövete a Maradék nélkül program keretében az élelmiszerpazarlás csökkentésének lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Végül Tóth András József és Bittsánszky András, az Állatorvostudományi Egyetem adjunktusai tartottak online előadást az alternatív fehérjeforrások élelmiszerláncban betöltött szerepéről.
Az ELTE TáTK Zöld gazdaság és gazdaságetika kutatócsoport célja, hogy a fenntarthatóság eszméjét és a környezettudatos gondolkodást minél szélesebb körben terjessze, hozzájárulva ezzel egy felelősebb társadalom kialakulásához.