Felvételizők figyelem!

2021.05.27.
Felvételizők figyelem!

Kedves Felvételiző!

 

Nagy szeretettel köszöntünk az ELTE szombathelyi képzéseinek otthont adó Savaria Egyetemi Központ oldalán!

Mindenekelőtt szívből gratulálunk a sikeres érettségidhez!

 

Köszönjük, hogy egyetemi tanulmányaidhoz Magyarország legjobb egyetemét, az Eötvös Loránd Tudományegyetemet választod.

 

Néhány aktuális és fontos tennivalóra hívjuk fel a figyelmedet, amit a napokban kell megtenned a felvi.hu oldalon az E-felvételi menüben.

 

A felvi.hu E-felvételi oldalára minél előbb fel kell töltened a középiskolai bizonyítványodat csatolt fájlként. Erről értesítést is kaptál az Oktatási Hivataltól.

Azok is kaptak levelet, akik idén érettségizőként a korábbi évfolyamo(ka)t már feltöltötték, viszont az utolsó év végi bizonyítványuk még hiányzik, mert még nem kapták meg azt. Rájuk a 2021. július 8-i határidő vonatkozik – legkésőbb eddig kell pótolni a hiányzó dokumentumokat, adatokat –, viszont javasolt a kézhez vétel után minél hamarabb feltölteni a bizonyítványt, a feldolgozást segítendő.

A végzésben szereplő, jogszabály által előírt öt napos határidő azokra vonatkozik, akik már rendelkeznek a dokumentummal (és annak minden év végi oldalával), azonban eddig elmulasztották azt benyújtani.

 

Mit kell feltölteni?

A tanulmányi pontok számításához szükséges oldalakat: ezek jellemzően az utolsó két évfolyam eredményeit tartalmazó lapok.

Ugyanakkor ha valaki olyan idegen nyelvből vagy természettudományos tárgyból szeretné a pontjait számíttatni, amit nem az utolsó két évben tanult, akkor azokat a korábbi éveket is töltse fel, amelyeken ezek az eredmények szerepelnek.

 

Nyelvvizsgák

Javasoljuk, hogy a már kezedben lévő államilag elismert nyelvvizsgáidat is jelentsd be az E-felvételi oldaladon. (Az E-felvételi Közhiteles nyilvántartásokból származó információk menüpontjában.)

Ha 2003. január 1-je után szerezted meg a nyelvvizsgádat, akkor elegendő a bizonyítványon lévő anyakönyvi számot és sorszámot megadnod. Ezt is most tedd meg. Magát a bizonyítványt nem kell feltöltened.

Ha bejelentetted a nyelvvizsgádat az E-felvételi oldalon, néhány nap múlva nézz rá, hogy megkaptad-e a hitelesített státuszt. Csak akkor számítják be a nyelvvizsga pontjaidat, ha ez megtörtént.

 

Legyél velünk az első!

Most, hogy kezedben az érettségi és a középiskolai bizonyítványod, véglegesednek a felvételi pontjaid. A felvételi pontjaid tudatában lehetőséged van a jelentkezési sorrenden is módosítani. De új képzést már nem tudsz felvenni.

Most lehet a jelentkezési helyek sorrendjén lehet változtatni – egy alkalommal –, illetve jelentkezési helyeket lehet visszavonni. Erre az ügyintézési időszakban van lehetőség: legkésőbb 2021. július 8-ig.

Tedd első helyre az ELTE szombathelyi képzéseit!

Várunk Magyarország legjobb egyetemén, Nyugat-Magyarországon.

 

Ellenőrizd pontjaidat!

Kiszámolhatod a végleges pontjaidat a felvi.hu pontszámító kalkulátorával: https://www.felvi.hu/felveteli/pontszamito

Néhány nap múlva megjelennek a felvi.hu oldalon a saját E-felvételi rendszerben is a pontjaid. Az Oktatási Hivatal által számolt hivatalos pontjaid is megjelennek a saját E-felvételidben, ahol a megjelölt szakjaid is vannak: Jelentkezések és pontszámok menüben. Ellenőrizd, hogy a te általad számolt pontok és a hivatalosan számolt pontok megegyeznek e!

 

Savaria Kiválósági Ösztöndíj – csak az ELTE szombathelyi elsőéves hallgatóinak

Ha az ELTE szombathelyi képzését választod, az első évben extra ösztöndíj vár rád, a Savaria Kiválósági Ösztöndíj: amennyiben 400 pont feletti eredménnyel kerültél be, havi 40 000 Ft, ha 450 pont felettivel, havi 80 000 Ft plusz juttatást kapsz az első évben!