Felolvasást és workshopot tartott

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2020.03.07.
Felolvasást és workshopot tartott

Ausztriából érkezett a Savaria Egyetemi Központba Wolfgang Millendorfer, aki felolvasást és workshopot tartott a germanisztika szakosoknak március 3-án.
Kérdésünkre válaszolva elmondta, kreatív, motivált hallgatók várták Szombathelyen.

A Német Nyelv és Irodalom Tanszék időről időre szervez rendhagyó programokat hallgatóinak az osztrák irodalmi élet egy-egy képviselőjével.

A legutóbbi főszereplője író, újságíró, szerkesztő volt, aki gyorsan közvetlen hangulatot teremtve előbb saját tolmácsolásában írásaiból adott ízelítőt a másod- és harmadéves egyetemistáknak, majd izgalmas kalandra hívta őket azzal, hogy történet-kezdeményeiből osztott ki néhányat közöttük, hogy saját szájuk íze szerint befejezzék azokat.

Millendorfer írói világának egyik ismertetőjegye, hogy sok története lezáratlan, ami miatt ugyan több kritikus bírálja, de a hallgatók fantáziáját megmozgatták a befogadói képzeletet a szokásosnál nagyobb szárnyalásra ösztönző szövegek, és jobbnál jobb ötletekkel rukkoltak elő.

Wolfgang Millendorfer a bécsi egyetemen szerzett diplomát, jelenleg Mattersburgban él. Eddig három kötete jelent meg, amelyek között novelláskötet és gyerekkönyv egyaránt megtalálható, ugyanennyi elismerés birtokosa (BEWAG-irodalmi díj, a Theodor Kery Alapítvány irodalmi díja és Burgenland tartomány irodalmi díja), valamint a Burgenländische Volkszeitung napilap szerkesztője, ahova politikai témájú cikkeket ír. Szívesen dolgozik fiatalokkal, akár a szombathelyihez hasonló workshopok alkalmával, de arra is volt már példa, hogy a vezetésével három burgenlandi középiskolai osztály tagjai darabot állítottak színpadra.

A programot az Osztrák Kulturális Fórum támogatta.

Felolvasást és workshopot tartott

Felolvasást és workshopot tartott

0

/

0

0

/

0