Falco dobosa jammelt a SEK-en

Szöveg és kép: Kleinhappel Miklós | 2019.04.24.
Falco dobosa jammelt a SEK-en

Az osztrák zenész, Michael Graf a legutóbbi elektronikus zenei szemináriumon örömzenélt.

A Der Komissar vagy a Rock Me Amadeus című dalokat talán az is ismeri, aki nem túl jártas a könnyűzenében. Ezek Ausztria mindmáig leghíresebb popsztárjának, az 1998-ban, negyvenéves korában autóbalesetben elhunyt Falcónak a (világszerte) legnépszerűbb dalai. Michael Graf Falco zenekarában dobolt – de vajon hogyan került az ELTE Savaria Egyetemi Központba?

Korábban megírtuk: február 18-tól kéthetente a Savaria Zenepedagógiai Tanszéken szeminárium keretében lehet megismerkedni az elektronikus zene elméletével és gyakorlatával. Az egyes szemináriumokon a hazai elektronikus zenei élet legnagyobbjai fordultak meg már eddig is. A kurzus ötlete Mayer Petra fejéből pattant ki, aki egy pályázati lehetőségnek és a zenei tanszék fogadókészségének köszönhetően meg tudta valósítani az elképzelését. Petra, aki maga is zenész múlttal rendelkezik, jelenleg Ausztriában dolgozik, a SoundWelle nevű formáció tagjaként, Michael Graffal.

A legutóbbi, április 15-i elektronikus zenei szemináriumon Milkovics Mátyás, a Neo alapító frontembere folytatta izgalmas elektronikus zenetörténeti előadássorozatát, ezúttal a ’90-es évek hangzásvilágába kalauzolta el a résztvevőket. Mayer Petra a hangszerekkel való felvételek készítéséről és az utómunkáról beszélt – na meg arról, ő maga miképp készít dalaiokat egy zeneszerkesztő szoftver segítségével. Itt kapott szerepet Michael Graf (és egyértelművé vált, mit keresnek a zenei tanszék színpadán az elektromos dobok), aki Petra gyakorlati bemutatójához szolgáltatta a dobalapot. A szeminárium jammeléssel végződött, amelynek révén a hallgatóság néhány percnyi ízelítőt kapott abból, hogyan készülnek a SoundWelle-felvételek abban az esetben, ha azokat improvizáció szüli.

Falco dobosa jammelt a SEK-en

Falco dobosa jammelt a SEK-en

0

/

0

0

/

0