Éremeső a Tollaslabda MEFOB-on

SEK | 2022.11.28.
Éremeső a Tollaslabda MEFOB-on

Vas megyében fehér foltnak számító tollaslabdában óriási sikereket értek el a szombathelyi egyetemisták a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB) Cegléden november 19–20-án.

A megmérettetés színvonalára jellemző volt, hogy a jelenlegi magyar válogatottak közül hatan is részt vettek rajta.

Az egyéni és páros küzdelmeket két kategóriában (toll-labda, műanyag labda) bonyolították le.

A Savaria Egyetemi Központot két játékos képviselte Horváth Loretta és Sebesi Patrik testnevelő–gyógytestnevelő és egészségfejlesztő tanár szakos hallgatók személyében, akiket Sákovics Péter mestertanár edzőként, felkészítőként segített.

A MEFOB a vegyespárosok mérkőzéseivel kezdődött. Horváth Loretta toll-labda kategóriában az ELTE budapesti hallgatójával, a magyar ranglista ötödik helyén álló válogatott kerettag Csobod Marcellal nagyon erős mezőnyben bronzérmet szerzett.

Loretta a női párosok mezőnyében, műanyag labda kategóriában Márkus Mollyval szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Hallgatónk női egyéni műanyag labda kategóriában pedig veretlenül bajnoki címet szerzett.

Horváth Loretta a párosok hét mérkőzése után még öt egyéni mérkőzést játszott le a végső sikerig.

Férfi műanyag labda páros kategóriában Sebesi Patrik a szintén a fővárosban ELTE-s Horváth Benedekkel szerzett bronzérmet.

A MEFOB másnap az egyetemek közti csapatbajnoksággal folytatódott, amelyen mindkét szombathelyi játékos szerepelt az ELTE harmadik helyezést elért második csapatában.

Sákovics Péter edző nagyon elégedett mind az eredményekkel, mind tanítványai játékával. Horváth Loretta évek óta edzett, versenyzett, de elkerülték a jó eredmények. Most megérdemelten lett MEFOB győztes és a válogatott játékosok között is megállta a helyét. Sebesi Patrik csak egy éve foglalkozik tollaslabdával, de már most remek eredményeket produkált – értékelt az edző.